Computerspreekuur in De Beukenhof

Lisse n Problemen met de computer? Dinsdag 7 september van 10.00 tot 12.00 uur is in De Beukenhof aan de Eikenlaan een vrijwilliger van de Computergroep, aangesloten bij de Stichting De Paraplu, aanwezig om computerproblemen op te lossen. Mail de vraag alvast naar: computerinloopvraag@gmail.com. Zo kan de vrijwilliger zich goed voorbereiden op de afspraak, die vooraf wordt bevestigd. Wanneer het niet mogelijk is om naar het spreekuur te komen, kunnen vragen ook via dit mailadres worden gesteld.


Boom & Co-wandeling Keukenhofbos

Lisse n Natuur- en milieu-educatiecentrum De Groene Bol houdt samen met Groei & Bloei een wandeling onder de titel ‘Boom en Co’ op zaterdag 11 september in het Keukenhofbos. Tijdens de wandeling (start om 14.00 uur) kijkt men naar de ontwikkeling van het bos: hoe zag het er eerder uit, welke bomen staan er al heel lang en welke komen pas kijken? Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers en deelname is gratis. Meer info en aanmelden voor deze wandeling (voor 8 september) bij W. N. Grimme via mailadres grimme@xs4all.nl


Fietscursus voor volwassenen 

Hillegom n Vanuit Nexus (voorheen Solution) start maandag 6 september een fietscursus. De fietscursus is bedoeld voor iedereen die niet kan of niet meer durft te fietsen. Er zijn tien praktijk- en vier theorielessen. De lessen worden gegeven op maandag van 9.00 tot 10.00 uur. Op de dagen dat er ook een theorieles gegeven wordt, duurt de cursus tot 11.15 uur. In de schoolvakanties zijn er geen lessen. Na ongeveer vijf lessen kunnen de cursisten onder begeleiding de weg op. Deelname kost 25 euro: maar dit bedrag wordt, nadat de cursist voldoende lessen gevolgd heeft en na het afronden van de cursus, weer terugbetaald. Locatie: Van den Endenlaan 7. Meer info via Henk Huurneman, h.huurneman1@kpnmail.nl of 0252-520096 of bel naar Yvonne Visser, 06-27820175.


Beatles sing-a-long in Bollenstroom

Hillegom n Deelnemers van Bollenstroom kennen natuurlijk de Beatles liedjes vanuit het verleden. Sommigen waren zelfs aanwezig bij het concert van de Beatles in Treslong in 1964. Vrijdag 24 september tussen 10.30 en 12.00 uur wordt Burendag gevierd. Zorgbalans doet dat samen, met Ontmoetingscentrum Bollenstroom en de Johannesschool. "We gaan Beatles-liedjes zingen op de parkeerplaats voor ons gebouw aan de Mariastraat 28. Dat doen we samen met de Muziekschool Hillegom en All that Swing. In All that Swing spelen mensen met en zonder een haperend brein. Zingen, dansen en veel plezier maken is het doel!", laat de organisatie weten. De kinderen van de groepen 7 en 8 van de Johannesschool gaan in de muzieklessen op school in de weken ervoor aan de slag met de Beatlesliedjes onder begeleiding van de muziekdocente van de Hillegomse muziekschool.


Mouwen opstropen op Tuinwerkdag 

Hillegom n Voor iedereen die zin heeft om in de buitenlucht samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin. Zaterdag 4 september van 10.00 tot 13.00 uur zijn grote en kleine klussen te doen. Aanmelden als krachthulp, kartrekker of tuinvrijwilliger: Carlijn French van WelzijnsKompas via c.french@welzijnskompas.nl of 0252 - 757100.