Afbeelding
Foto:

Samen Gezond van start

Hillegom n WelzijnsKompas start samen met Hillegom in Beweging en sportcentrum De Vosse op 20 september een nieuwe editie van Samen Gezond.

Samen Gezond bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten op de maandag (10.00 tot 13.00 uur). Tijdens elke sessie wordt bewogen onder leiding van buurtsportcoach Paul de Bree. 

Voor aanmelden of meer info neem contact op met buurwerker Carlijn French via 0252-757 100 of c.french@welzijnskompas.nl. 


Cabaretier Jan Beuving bij de Kulturele Raad

Hillegom n Cabaretier Jan Beuving staat vrijdag 17 september om 21.00 op de planken bij de Kulturele Raad met de try-out van zijn theaterprogramma Restante.

Jan Beuving (1982) is een Nederlands wiskundige, tekstschrijver, sportcolumnist en cabaretier. Hij won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, Rotatie, werd genomineerd voor een Poelifinario. De pers was superlatief: ‘Knappe grappen en puntgave liedjes’ (de Volkskrant), ‘Origineel, grappig en ontroerend’ (NRC) en de Theaterkrant schreef: ‘een programma dat de perfectie benadert’.

'Niets blijft’, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven. (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. 

Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten. Het volgende doel is blijvende indruk maken.

Vooraf dineren in Villa Flora is wel zo gezellig: het personeel daar zorgt dat de gasten op tijd zijn voor de voorstelling. Kaarten kosten 15 euro zijn te bestellen op de website www.cultuurhillegom.nl en te koop bij Vivant Frank Evers (contant). Tot 20 september 2021 gelden er regels voor het bezoeken van theatervoorstellingen. Dan is er voor deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig. Meer informatie via: www.cultuurhillegom.nl en op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs.

| Foto: Maartje Terhorst.