Romy Ruigrok bij de bloeiende dahlia's die gratis te bewonderen zijn voor bezoekers aan de Tulip Barn. | Foto: PR
Romy Ruigrok bij de bloeiende dahlia's die gratis te bewonderen zijn voor bezoekers aan de Tulip Barn. | Foto: PR Foto:

Dahlia showtuin in the Tulip Barn

HILLEGOM n Hillegom ontpopte zich afgelopen voorjaar een nieuwe kleurrijke trekpleister, The Tulip Barn. Romy Ruigrok, toen nog student aan de HAS in Den Bosch, startte dit nieuwe bedrijf in een leegstaande kas. Corona gooide wat roet in het eten, maar desondanks trok The Tulip Barn volle zalen. Dat wil zeggen, volle bloemenvelden met prachtige tulpen. Goed nieuws, want vrijdag 27 augustus is The Tulip Barn weer geopend voor publiek. Geen tulpen nu om te bewonderen, maar wel honderden soorten dahlia’s.

‘Nu de zon volop schijnt, merken we dat mensen er lekker op uit trekken met de fiets en komen bij de dahlia showtuin een tussenstop maken’, vertelt Romy. ‘Dit najaar zijn we een samenwerking met FBT Tuinbouw aangegaan. De FBT dahlia showtuin staat er nu supermooi bij met meer dan 400 soorten dahlia’s in allerlei kleuren en soorten. We hebben gezamenlijk doel. Mensen weten te enthousiasmeren voor bloemen, zodat ze wellicht wat vaker een bloemetje in huis of tuin gaan zetten. Want daar wordt iedereen blij van. The Tulip Barn is dus echt een stukje promotie voor de sierteelt.’

The Tulip Barn aan de 3e Loosterweg 130 is vanaf 27 augustus tot medio oktober iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 – 18.00 uur. 

De FBT showtuin is iedere dag te bezoeken. Toegang is vrij.


Bloom zoekt bassen en tenoren

regio n Popkoor Bloom is dringend op zoek naar bassen, tenoren en een lage alt. Het koort startte 31 augustus de wekelijkse repetities weer. Met de theatervoorstellingen “Vrijheid: Niet te stoppen!” en een serie kerstconcerten in het vooruitzicht krijgt de kick-off van het nieuwe seizoen een extra dimensie.

Bloom Het koor, dat inmiddels 14 jaar bestaat, is niet alleen erg populair in de Bollenstreek, maar ook ver buiten de regio. Jaarlijks staan er gemiddeld zo’n vijftien concerten op de agenda. Met een uitgebreid en afwisselend repertoire weet Bloom haar publiek te blijven boeien. Van Engels- en Nederlandstalig tot ballads en uptempo.

Aanmelden kan via info@popkoorbloom.nl. Vrijblijvend kijken tijdens een repetitieavond mag ook: iedere dinsdag van 19.45 uur tot 22.00 uur (in verband met de nog geldende coronamaatregelen op een tijdelijke locatie in Noordwijkerhout). Meer informatie: www.popkoorbloom.nl.


Afbeelding