Afbeelding
Foto: oud lisse

VOL brengt 100 jaar Hobaho in beeld

Lisse n Vanwege het honderdjarig bestaan van de Hobaho heeft de Vereniging Oud Lisse de laatste tijd extra aandacht besteed aan het verzamelen van foto’s over dit bedrijf. Dat is goed gelukt en met een “beeldverhaal” is de geschiedenis van de Hobaho letterlijk in beeld gebracht. 

Het nieuwe beeldverhaal staat op de website van VOL en is door iedereen te bekijken: oudlisse.nl/inbeeld/hobaho/. Het bedrijf heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Lisse en de hallen zijn voor enorm veel maatschappelijke doeleinden gebruikt.

De beeldbank van de Vereniging Oud Lisse bevat inmiddels ruim drieduizend foto’s die het verhaal van Lisse vertellen, vooral dat van na 1900. Door de foto’s digitaal op te slaan worden ze bewaard voor volgende generaties en wordt voorkomen dat waardevolle foto’s verloren gaan. 

VOL is actief op zoek naar zulke foto’s. Heeft u nog oude foto’s van de Hobaho of andere interessante foto’s? En vindt u het goed dat een digitale versie daarvan wordt opgenomen in de beeldbank? Neem dan contact op met de Vereniging Oud Lisse: info@oudlisse.nl.


Ontmoetingsgebakje in de Week van de Ontmoeting

Hillegom-Lisse n Tijdens de jaarlijkse Week van de Ontmoeting, dit jaar van 30 september tot en met 7 oktober, wordt er in heel Nederland extra aandacht gevraagd voor ontmoeting. Bestel een gratis gebakje en ga op bezoek bij iemand die opfleurt van een lekkere traktatie en een goed gesprek. 

Een mooie ontmoeting kan kleur geven aan de dag. Er worden in Hillegom en Lisse tijdens de Week van de Ontmoeting tal van mooie ontmoetingsactiviteiten georganiseerd waar aan meegedaan kan worden. De ontmoetingsgebakjes, maximaal 2 per persoon, kunnen aangevraagd worden tot en met dinsdag 28 september bij WelzijnsKompas via 0252 - 757 100 of info@welzijnskompas.nl. WelzijnsKompas is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur. Enthousiast geworden, maar geen bezoekadres of wellicht zelf behoefte aan bezoek? We horen het graag! De gebakjes kunnen op woensdag 6 oktober opgehaald worden bij Ammerlaan de Bakkers in Hillegom of Tijsterman Bakkers in Lisse. Deze bakkers werken graag mee aan mooie ontmoetingen in de Week van de Ontmoeting. Uiteraard wordt hun bijdrage in de vorm van overheerlijke ontmoetingsgebakjes ontzettend gewaardeerd.


Lezing Jan Broekhuizen bij de PCOB

Lisse n De PCOB afdeling Lisse komt na lange tijd weer bijeen. 

Op 16 september komt meesterverteller Jan Broekhuizen een lezing met beelden verzorgen over het Groene Hart, het centrale gebied in Zuid-Holland tussen de grote steden. Deze bijeenkomst wordt gehouden in De Proeverij en begint om 15.00 uur. Er kunnen slechts 40 bezoekers naar binnen i.v.m. de anderhalvemetermaatregel. Belangstellenden moeten zich daarom telefonisch aanmelden (tussen 16.00 en 18.00 uur) bij secretaris Marius Nieuwenhuis, 0252 414115. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst genoteerd. Op 14 september horen de aanmelders of ze wel of niet naar de lezing kunnen.