Deze bijzondere foto werd gekozen tot Foto van de Maand in de Facebookgroep Je bent Lisser als... | Foto: Ima Rhebok
Deze bijzondere foto werd gekozen tot Foto van de Maand in de Facebookgroep Je bent Lisser als... | Foto: Ima Rhebok Foto: Ima Rhebok

Foto van de Maand

Lisse n Bovenstaande foto is verkozen tot foto van de maand in de Facebookgroep Je bent Lisser als... Ima Rhebok is de fotograaf en vertelt er wat over.

"Ik was zoals wel vaker aan het fotograferen in de Waterleidingduinen toen dit hert me uitgebreid ging bekijken. Op het moment dat ik afdrukte stak het zijn tong naar me uit." Ze heeft het talent niet van een vreemde. "Ik heb het fotografievirus van mijn vader John Rhebok geërfd, denk ik, al was hij vaker bezig met de technische kant van de fotografie, omdat hij jarenlang camera’s repareerde voor zijn werk. Helaas is hij vorig jaar overleden aan kanker." Ima fotografeert het liefst concerten. "Maar natuurfotografie of stadsfotografie vormt een goed alternatief nu de concerten al een tijdje op een laag pitje staan." Hopelijk komt daar snel weer verandering in!


Geld voor heggen en hagen

Regio n De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging (ANLV) Geestgrond heeft een financiële bijdrage gekregen van het ‘Samen voor Biodiversiteit' Innovatiefonds om heggen en hagen in de Bollenstreek aan te planten. Dat is goed voor het groene netwerk. Zowel regelmatig geschoren hagen als lossere heggen bieden beschutting aan patrijzen en andere bollenvogels. In de luwte van hagen leven meer insecten. Een bloeiende heg geeft ze extra voeding.