Deelnemen aan het verkeer is belangrijk: zo leren de kinderen het sneller. | Foto: pr.
Deelnemen aan het verkeer is belangrijk: zo leren de kinderen het sneller. | Foto: pr. Foto:

Gezonde start nieuwe schooljaar

Hillegom Wethouder Karin Hoekstra gaf vorige week het startsein voor een nieuw schooljaar. Dat deed zij samen met de kinderen van basisschool De Fontein en Healthy Hillegom om aandacht te vragen voor kinderen in het verkeer.

“Iedereen is blij dat kinderen weer volledig naar school kunnen en er leraren voor de klas staan zoals altijd. Vanzelfsprekend moet dat ook veilig en gezond. Aandacht voor hen in het verkeer is enorm belangrijk”, laat Luuk Venenboer, directeur van de Fontein, weten. Bij De Fontein komen veel kinderen lopend, met de fiets of met de step naar school. "Deelnemen aan het verkeer is belangrijk”,  geeft Karin Hoekstra aan. “Door te lopen of te fietsen leer je de verkeersregels, leer je goed uitkijken, is het fijn om samen met andere kinderen naar school te gaan en daarnaast is bewegen heel gezond”. In de eerste drie maanden, na de start van een schooljaar, gebeuren de meeste ongelukken met schoolgaande kinderen. Om kinderen veilig aan het verkeer deel te laten nemen krijgen leerlingen van De Fontein van groep 1 t/m groep 8 verkeersles. Niet alleen theorie, maar ook in de praktijk, bijvoorbeeld door te oefenen op een zebrapad. Ook de Verse Frisse Startweek van Healthy Hillegom is deze week begonnen. Om de kinderen te laten genieten van een gezond tussendoortje, is aan alle kinderen fruit uitgedeeld. 


Honingproeverij in de Weerlanerpolder 

Hillegom n In Imkerij Weerlanerpolder houdt imker Meinhard van de Reep op zaterdag 11 september een honingproeverij. 

Honing is toch honing? Waarom zou de honing van imker dan 'anders' dan normale honing zijn? "Honing direct van de imker is extra gezond omdat de essentiële eiwitten, enzymen en mineralen optimaal bewaard blijven. Daar de honing van de imker koud geslingerd (dat wil zeggen: nooit verhit) wordt, blijven al deze goede eigenschappen behouden," vertelt Van de Reep.

Naast de Weerlanerpolder- of Hoftuinhoning bestaan er nog veel meer verschillende soorten honing. 

Van de Reep vertelt op 11 september alles over de verschillende honingsoorten. Zelf heeft hij ruim vijftig bijenkasten op tien verschillende plaatsen in en rondom Hillegom en al die verschillende soorten honing die daarvan afkomen, smaken iedere keer heel verschillend.


De proeverij is tussen 11.00 en 16.00 uur in het Honingmagazijn aan de Satellietbaan 41 B. Reserveren is wenselijk via: info@hethoningmagazijn.nl

Voor informatie of reserveren: 06 493 857 34