Dienst PG Lisse in wording

kerk n De Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk in Lisse zijn in een proces van fusie. In september vinden de diensten plaats in de Pauluskerk aan de Ruishornlaan.

Op 12 september om 10.00 uur zijn ds. A. Moolenaar en Ramona van den Hoed voorganger bij de Startdienst winterwerk. U hoeft zich niet aan te melden. Maar er mogen niet meer dan 100 mensen toegelaten worden dus kom op tijd want vol=vol.  De 1,5 meter-regel blijft van toepassing. Mondkapje is niet verplicht en zingen is toegestaan. Na afloop van de dienst is er gelegenheid voor een bakje koffie. Echter, alleen zittend, de koffiedames/heren komen langs met de koffiekan. De meest actuele aanwijzingen staan op de website www.pknlisse.nl. De diensten worden met beeld en geluid uitgezonden op kerkomroep.nl en YouTube.


Wat vindt u van de Omgevingsvisie?

Lisse n Het college van B en W heeft onlangs de Omgevingsvisie voor Lisse gepresenteerd. In de Omgevingsvisie wordt beschreven hoe Lisse er mogelijk in 2040 zal uit zien en wat daarvoor nodig is. 

Daar moeten ook keuzes voor gemaakt worden, keuzes die Lisse klaar maken voor de toekomst. Uiteindelijk zal de gemeenteraad de Omgevingsvisie vaststellen, maar het college roept bewoners op om voor die tijd zelf ook te reageren op de plannen. Dat kan tot 6 oktober.

Onderwerpen die in de Omgevingsvisie aan de orde komen zijn onder andere mobiliteit, openbaar vervoer, inrichting van de openbare ruimte en woningbouw. Daarnaast is er aandacht voor sport, evenementen, mantelzorg, duurzaamheid en biodiversiteit. Meer informatie over de Omgevingsvisie vindt u op de website van de gemeente Lisse www.lisse.nl/inzoomen.