Afbeelding
Foto:

Open Monumentendag zaterdag 11 september

HILLEGOM n Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert voor de gemeente Hillegom Open Monumentendag. Dit jaar wordt Open Monumentendag in Hillegom gehouden op zaterdag 11 september. 

Het thema van dit jaar is “Mijn monument is jouw monument” en gastvrijheid staat voorop, met inachtneming van de coronamaatregelen. Om de toeloop van bezoekers te spreiden vindt daarom dit jaar geen centrale opening plaats op een van de locaties – het hijsen van de vlag voor het persmoment hopen we volgend jaar weer te kunnen doen. Dat doet niets af aan de tijd en moeite die door veel vrijwilligers is gestoken van de deelnemende locaties. Tijdens Open Monumentendag worden bezoekers onthaald bij De St. Jozef- en Martinuskerk, de Maartenskerk, Open Hof en Kwekerij Veelzorg, Schülte-Küperjanshof (bij jongere Hillegommers beter bekend als de heemtuin) en bij Het Honingmagazijn van de imkerij Weerlanerpolder.


Nieuwe app: VoetstAPPen

Wie op pad gaat op zaterdag 11 september hoeft alleen maar de mobiele telefoon bij zich te steken: op de app VoetstAPPen van Stichting Vrienden van Oud Hillegom zijn alle deelnemende locaties en openingstijden vermeld. 

Alle bekendgemaakte activiteiten staan op www.vriendenvanoudhillegom.nl.