Geen visitekaartje voor ons dorp, oordeelt de fotograaf, die zich schaamt een inwoner van Lisse te zijn. | Foto: pr
Geen visitekaartje voor ons dorp, oordeelt de fotograaf, die zich schaamt een inwoner van Lisse te zijn. | Foto: pr Foto: pr

Ongenoegen over onkruid

Lisse n De redactie ontving een mail van een inwoner uit Lisse die zijn ongenoegen uitte over 'de deplorabele staat van de wegen. Overal groeit onkruid , de goten en putten zijn vol met onkruid'.

Volgens de mailer, die als ondernemer ook geregeld door de streek reist, schaamt hij zich om een Lisser te zijn. "Als je vanaf Hillegom en Sassenheim Lisse binnenrijdt is het een grote aanfluiting. En dan heb ik het alleen nog maar over de Heereweg." Volgens hem hebben ondernemersverenigingen de situatie al eens aangekaart, maar is er verder geen actie ondernomen. Navraag bij de gemeente maakte wel duidelijk waarom: "De toegangswegen waar de inwoner over spreekt worden niet door de gemeente onderhouden, maar door de Provincie Zuid-Holland (PZH). Het kwaliteitsniveau dat zij hanteren is niet bij ons bekend. De melding hiervan kan het beste doorgeven worden aan de PZH via: zuidholland@pzh.nl of er kan een contactformulier worden ingevuld via: www.zuid-holland.nl/contact", zo meldde een woordvoerder van de gemeente desgevraagd. 

Wie zich binnen Lisse stoort aan woekerend onkruid in de openbare ruimte, kan daarvan een melding maken via Fixi, zie www.lisse.nl/fixi.


Hobaha gaat on tour tijdens de lelieweek

Lisse n Hobaho by Dümmen Orange gaat van 6 tot en met 10 september ‘on tour’ . In het kader van het 100-jarig jubileum vond men het een goed plan om de lelieweek dit jaar over een andere boeg te gooien. 

“We gaan dit jaar naar de klanten toe, en zo krijgen zij informatie over het nieuwe assortiment van de veredelaars, een mooi boeket samengesteld met de nieuwe soorten van de veredelaars De Jong Lelies en Royal van Zanten en een leuke verrassing”, aldus Natasja van Ruiten, marketingspecialist Hobaho.

In vijf dagen tijd zal het Hobaho-lelieteam en het promoteam de diverse regio's in Nederland aandoen en bij vele lelieklanten en -relaties langsgaan met de promotiebus. Op deze bus staan twee ‘highlights' van de veredelaars in de schijnwerpers. Voor Royal van Zanten is dit de mooie, lange rijkbloeiende roze OT met de naam ‘Master' en voor De Jong Lelies is dit de warm-oranje dubbelbloemige Aziaat met de naam ‘Scoubidou'.
Met de Hobaho lelieweek ‘on tour' zullen er dit jaar geen lelies te zien zijn of activiteiten plaatsvinden in Lisse.




Afbeelding