SterkSaam hoopt op een mooie opbrengst van de collecte, zodat ze een Beleef-tv kunnen aanschaffen. Daarvoor zoeken ze ook nog sponsoren. | Foto: pr
SterkSaam hoopt op een mooie opbrengst van de collecte, zodat ze een Beleef-tv kunnen aanschaffen. Daarvoor zoeken ze ook nog sponsoren. | Foto: pr Foto: pr

Collecteweek HandicapNL: helft opbrengst uit Lisse en Lisserbroek gaat naar SterkSaam

Lisse n HandicapNL start maandag 27 september met de landelijke collecte en vraagt daarbij aandacht voor de positie van mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. 

HandicapNL droomt van een Nederland waarin je met een handicap echt kunt meedoen. Wij willen een maatschappij waarin je eigen keuzes kunt maken. Waarin je weerbaarder bent en zichtbaar is wat je kan en niet wat je beperkt. Door je te ondersteunen om het heft in eigen handen te nemen. Familieleden helpen we een balans te vinden tussen draaglast en draagkracht. En we stimuleren de sociale kring en de complete maatschappij om met een open blik naar de mogelijkheden van mensen met een handicap te kijken. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke, gelijke kansen te geven.


SterkSaam

Van de opbrengst die tijdens de collecteweek wordt opgehaald in Lisse en Lisserbroek komt de helft direct beschikbaar voor Stichting Sterksaam dat in Lisse is gevestigd. Stichting Sterksaam is een kleinschalig wooninitiatief in Lisse, waar de bewoner centraal staat. "Wij gaan uit van de eigen kracht van de bewoners en sturen aan op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Zorg op maat voor elke bewoner, waarbij een klein team van zorgmedewerkers dag en nacht klaarstaat. Naast dit wooninitiatief verzorgen wij ook nog dagbesteding voor gemiddeld 13 deelnemers. Dit doen we vanuit een aparte dagbestedingschuur met een dierenweide en moestuin. De dagbesteding staat bekend van het maken van de insectenhotels en tapasplanken."


Beleef-tv

De helft van de opbrengst van de collecte zal de Stichting reserveren voor aanschaf van een Beleef-tv. Dit is een interactieve tv met allerlei mogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking. "Wij hebben deze tv een aantal dagen mogen uitproberen en hadden hierbij een zeer positieve ervaring; het voegde veel toe aan de dagindeling van onze deelnemers, zoals samenspel en een aanvulling van hun creativiteit. Maar ook bij individuele momenten bracht de Beleef-tv ontspanning en uitdaging toe."

De kosten van aanschaf liggen rond de 10.000 euro. De stichting is naast de opbrengst ook op zoek naar mogelijke sponsoren die de aanschaf mede willen mogelijk maken.


Aanschaf Beleef-tv kost zo'n 10.000 euro


Collectanten gezocht

Heeft u in de week van 27 september tot en met 2 oktober een paar uurtjes over en wilt u Stichting SterkSaam met collecteren helpen haar droom te verwezenlijken? Neem dan contact op met Marsha Kroon van Stichting SterkSaam. 


Meer informatie

Wilt u eerst meer informatie over de collecte of HandicapNL? Neem dan een kijkje op de website www.handicap.nl.