Vredestocht van Raad van Kerken Lisse

Lisse n De jaarlijkse Vredesweek wordt gehouden in de week van 18 t/m 26 september. De Raad van Kerken Lisse wil hieraan aandacht besteden door middel van een Vredestocht (lopend of per fiets) van kerk naar kerk.

De kerken die aangesloten zijn bij de Raad van Kerken Lisse, zullen zaterdag 18 september  hun deuren van 13.00 tot 16.00 uur openen om belangstellenden te verwelkomen. 

In en om ieder kerkgebouw is er een activiteit waaraan iedereen (volwassenen en kinderen) kan meedoen. Denk aan een rondgang langs kruiswegstaties of een vraag- en antwoordspel. Ook kan men op de diverse locaties even op adem komen, van koffie, thee of fris genieten en een praatje maken met de aanwezige contactpersonen.


De deelnemende kerken zijn:

- Evangeliegemeente De Poort, Jozef Israëlsstraat 11

- Sint Agathakerk, Heereweg 273

- Protestantse Gemeente Lisse i.w. Grote Kerk, Heereweg 250

- SamenWerkingsGemeente, Veldhorststraat 48


Zondag 19 september is er een oecumenische viering in de St. Agathakerk. Aan deze viering zullen de Lissese pastores hun medewerking verlenen. Aanvang 16.00 uur.


Collectief zwerfafval opruimen en voorkomen

Hillegom n Inwoner van Hillegom, Evelyn Kortekaas, heeft onlangs het collectief ‘Hillegom schoon, dat doen we gewoon!’ opgezet. 

Samen met de gemeente gaat Hillegom schoon zich inzetten om inwoners, ondernemers, scholen en verenigingen met elkaar te verbinden om bewustwording te creëren waardoor er gezamenlijke acties ondernomen kunnen worden om zwerfafval op te ruimen én te voorkomen.


Voorlichting en bewustwording is belangrijk

Het zwerfafval in de omliggende gemeenten wordt door verschillende organisaties al aangepakt, maar Hillegom loopt hierin helaas achter. Iets wat Evelyn niet langer kon aanzien. Op Facebook startte zij een pagina en roept hier bewoners en ondernemers van Hillegom op hun krachten te bundelen. 

"Het opruimen van het zwerfafval is één ding, maar voorlichting en bewustwording is net zó belangrijk! Hillegom schoon gaat zich dus niet alleen op opschoonacties richten, maar ook op voorlichting op scholen en verenigingen en bewustwordingscampagnes opzetten." 


Na een goed gesprek met wethouder Jan van Rijn en contactfunctionaris Loes Massaro is de samenwerking een feit.


World Cleanup Day: 18 september

Op 18 september is het World Cleanup Day, dit is een wereldwijde opruimactie, waar meer dan 180 landen aan deelnemen. 

Een mooie dag voor het officiële begin van Hillegom schoon. Om 13.00 uur komen de vrijwilligers samen in de Hoofdstraat ter hoogte van de Pomp, waarna men in groepjes aan de slag zal gaan om het zwerfafval op te ruimen. 


Na de actie is er een verfrissend drankje voor de vrijwilligers, aangeboden door Hillegom Marketing.

Meedoen kan via aanmelding per mail: hillegomschoon@gmail.com.