Met eigen gezondheid anderen vooruit helpen

Hillegom n  Fit4lady zet zich samen met haar leden in voor organisaties die mensen steunen en motiveren in een gezondere levensstijl. 

Fit4lady en goede doelen gaan al jarenlang hand in hand. Iedereen die bij Fit4lady traint heeft een eigen doel, een eigen achtergrond. Maar Fit4lady zet zich ook in voor de Hartstichting, het Diabetes Fonds en Sanquin.

De Hartstichting doet al jarenlang onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Over veel hart- en vaatziekten is nog altijd een hoop onduidelijk, vandaar dat onderzoek hard nodig is om zo veel mogelijk levens te redden. September is hierbij een belangrijke maand waarin bijvoorbeeld Dress Red Day plaatsvindt. Fit4lady haakt daarom in de maand september als vrouwensportschool aan bij de Hartstichting met ludieke acties. Ook wordt extra getraind, is er aandacht voor de Dress Red Day op 29 september en veel leden wandelen mee met de Hartstocht. "En hoe meer er meewandelen, des te meer we kunnen ophalen voor onderzoek. Deelnemers krijgen van ons een introductietraining op de club cadeau," vertelt eigenaar Mariska Barotte Mondria

Het Diabetes Fonds zich in door onderzoek te doen en de bewustwording rondom diabetes. Fit4lady weet hoe belangrijk beweging en voeding kan zijn op weg naar een gezonde leefstijl. Juist ook voor vrouwen met diabetes, daarom besteedt Fit4lady elk jaar in de maand mei extra aandacht aan diabetes, met als uitdaging de Suiker Challenge van het Diabetes Fonds. Mariska: "Door deze actie word je je extra bewust van hoeveel suikers uit voeding je onopgemerkt naar binnen krijgt!"

"Soms heeft iemand ineens bloed nodig en dan kan jij met je gezonde lichaam een ander redden. Dat is reden genoeg voor Fit4lady om samen te werken met Sanquin. Aan het begin van het jaar staat alles in het teken van donoren werven voor de bloedbank. Vele trainsters en leden doneren nu het maximale van 3 keer per jaar."

Meer weten? Mail naar: hillegom@fit4lady.nl of bel/app naar 0622383592.


Kom kennismaken met Badmintonvereniging Lisse

sport n Vanaf de eerste week van oktober is het mogelijk om bij Badmintonvereniging Lisse badminton te proberen, voor jong en oud.

In 10 trainingen krijg je alle basisskills aangeleerd. Ook leer je de spelregels kennen en speel je je eerste wedstrijden. Dit kost € 25,- en de trainingen zijn toegankelijk voor ieder niveau. Ontdek bij onze vereniging hoe leuk en gezellig badminton is. Aanmelden kan tot 1 oktober! Kijk voor meer informatie op probeerbadminton.nu.