Floralis - Huis van Cultuur is gevestigd aan het Floralisplein 69. | Foto: pr
Floralis - Huis van Cultuur is gevestigd aan het Floralisplein 69. | Foto: pr Foto: pr

Het veelzijdige aanbod van Floralis

Lisse n Sinds 2015 is Floralis - Huis van Cultuur het cultuurgebouw voor Lisse en omstreken. Na een grondige verbouwing werd in 2015 de bioscoop annex theaterzaal inclusief restaurant geopend aan het nieuwe Floralisplein 69. Daar maken diverse culturele groepen gebruik van de zalen. Floralis wordt beheerd door Bescal en is inmiddels een begrip in de Bollenstreek en daarbuiten. 

Wanneer je het sfeervolle pand binnenloopt, kom je bij de kassa. Linksaf kun je Grand Café Cineac in, een gezellig restaurant waar het prima borrelen en eten is. Onbeperkt tapas eten voor 27,50 euro per persoon is momenteel erg populair, maar keuze van de gewone kaart is ook mogelijk. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld nog een voorstelling wilt bijwonen en wat minder tijd hebt. 


Rolstoeltoegankelijk

Ga je bij binnenkomst in Floralis rechtsaf, dan kom je in de ruime foyer, vanwaar een trap richting de film- en theaterzaal (de Mijnzaal) voert. De eerste en tweede verdieping zijn ook via een lift te bereiken, waardoor Floralis geheel rolstoeltoegankelijk is. 


Film en theater

De meeste mensen kennen Floralis als de bioscoop van de Bollenstreek, waar eveneens het Filmhuis Lisse op de vaste dinsdagavond zijn filmaanbod draait. Cinema Floralis houdt donderdagmiddag Cinema Plus met een arthouse movie. De Mijnzaal heeft een capaciteit van 250 stoelen. Groot voor een bioscoop, maar als theaterzaal heeft het juist een intieme setting. Vele artiesten die de Stichting Theater Floralis boekte, hebben er al met veel plezier opgetreden in een uitverkochte zaal.


Dansen en meer 

Op de eerste verdieping bevindt zich ook een grote, lichte zaal met een enorme spiegelwand, the place to be als je wilt (leren) dansen. Het is de plek waar MLX Musical & Dance, maar ook Salsa Marco lessen geeft. De eerste is een musical- en dansschool en heeft een uitgebreid aanbod van verschillende dans-, zang- en toneellessen en wedstrijdteams voor jong en oud. De salsaschool van Marco Galdeij is sinds 2018 actief in Floralis, waar je op een ontspannen manier leert bewegen op salsamuziek. 

Jeugdtheaterschool Flores geeft wekelijks lessen in Floralis aan kinderen en jongeren van 2 t/m 24 jaar. Zij maken gebruik van de theaterzaal waarmee ze het 'theatergevoel' ook echt beleven. 

Floralis is tevens de oefenbasis voor het Symfonieorkest Bloembollenstreek. Daar repeteren de drie amateur-symfonieorkesten in de oefenzaal, maar ze treden ook regelmatig op in de Mijnzaal.

Tot slot het Repair Café, dat heeft iedere laatste zaterdag van de maand zitting in Floralis, in een aparte werkruimte die vanaf de hoofdingang via een zijdeur aan de rechterkant bereikbaar is.  


Zaalverhuur

Alle ruimten in Floralis zijn per uur te huur voor een vergadering, cursus of evenement. Via Bescal is een offerte aan te vragen. Kijk op www.bescal.nl of mail naar info@bescal.nl. En op de website www.floralis-lisse.nl is van alle aanbieders informatie te vinden.