Kinderspelen en meer bij Kindervreugd

Lisse n Bij speeltuinvereniging Kindervreugd in De Engel staat de feestweek ook bol van de activiteiten.

Op vrijdag 24 september is er een disco, in samenwerking met de HDV, van 19.00 tot 20.30 uur. Voor iedereen van 4 tot en met 12 jaar. In verband met de geldende coronamaatregelen zijn geen ouders toegestaan bij deze disco.

Op zaterdag 25 september is er Doelschieten. Aanvang 13.00 uur voor de kinderen tot en met 12 jaar. Rond 13.30 uur is het de beurt aan iedereen van 13 jaar en ouder. Inschrijven kan vooraf via de site van de harddraverij: Feestweeklisse.nl en ook ter plaatse. Deze activiteit kost 2 euro (leden van de HDV en kinderen tot en met 12 jaar 1,60 euro) Schiet door gaten in een wand.

En op woensdag: 29 september zijn er de Kinderspelen, voor kinderen tot en met 12 jaar. Inschrijven via Feestweeklisse.nl of ter plaatse tussen 13.00 en 14.30 uur. Het spellencircuit kan tot 15.30 uur afgemaakt worden. Deze spelmiddag is buiten, bij slecht gaat dit niet door (wordt vermeld via Facebook en de site van de HDV).


Mooneys in Kulturele Raad

Hillegom n In de Kulturele Raad staan twee theateravonden op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober gepland met the Albert Mooneys.

Deze Hillegomse band ontstond in de jaren '20 van de vorige eeuw. Drie broers (Simon, Nick en Peur Mooney) maakten muziek onder leiding van hun oudere zus Antonia. Dit deden zij in een achterafschuurtje aan de Oude Weerlaan en in dat schuurtje stond ook een tijdmachine, uitgevonden door hun oom Albert Mooney. Hiermee zetten zij de hele muziekgeschiedenis op z'n kop. 

Als the Albert Mooneys schreven zij nummers voor Elvis, Cliff Richard, Eddie Cochrane maar ook voor Iron Maiden en Talking Heads. Tijdens de theateravonden, waarin ook hun eeuwfeest wordt herdacht, speelt de band deze nummers zoals ze oorspronkelijk geschreven waren. Ook komt een aantal nummers voorbij welke geschreven zijn voor artiesten in de toekomst. 

De voorverkoop is inmiddels gestart en kaarten kunnen gereserveerd worden via www.albertmooneys.nl. 

De shows vinden plaats volgens de regels van het RIVM: geplaceerd en met een maximaal aantal bezoekers. Ook is er een 'testen voor toegang policy'.