Preek van de Leek door burgemeester Lies Spruit

Lisse n Burgemeester Lies Spruit houdt zondag 26 september de eerste Preek van de Leek in Lisse. Voor een Preek van de Leek wordt iemand uitgenodigd die niet voor het vak van dominee heeft geleerd, maar die wel graag een boodschap over wil brengen. 

Burgemeester Spruit pakt als eerste deze uitdaging op met de preek “Doe’s lief”. Samen met ds. Marius van Duijn geeft zij deze kerkdienst vorm en inhoud. 

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze bijzondere dienst op zondag 26 september bij te wonen in de Pauluskerk, Ruishornlaan 33 in Lisse, om 19.00 uur. Van bezoekers wordt verwacht dat zij rekening houden met de gezondheid van anderen: blijf thuis als u zich niet lekker voelt en kom alleen naar de dienst wanneer u gevaccineerd bent, corona heeft gehad of negatief getest heeft. Aanmelden is niet meer nodig.

De kerkdienst wordt met beeld en geluid uitgezonden via kerkomroep.nl en YouTube (daar even zoeken naar 'pgl.kerkuitzending'). Deze bijzondere kerkdienst wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Lisse i.w.

Overigens is er zondagochtend 26 september ook gewoon een dienst in de Pauluskerk, om 10.00 uur, met ds. A. Moolenaar. 


Kom kennismaken met atletiek  

Lisse n Vanwege het 60-jarig bestaan organiseert AV De Spartaan op zaterdag 9 oktober een speciale ochtend voor geïnteresseerden. Maak kennis met de verschillende aspecten van de atletieksport op deze feestelijke dag aan de Spekkelaan 8. 

Ervaren trainers staan voor je klaar om er een mooie sportieve ochtend van te maken tijdens deze open training. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor de jeugd is er een hardlooproute met leuke opdrachten in het Keukenhofbos, met een welverdiende limonadepauze. Vanaf 09.30 uur ben je welkom op de atletiekbaan en om 10.00 start de route in het Keukenhofbos. 

Wil je kennis maken met het recreantenaanbod (hardlopen, wandelen en nordic walking) dan ben je ook vanaf 09.30 welkom bij de kantine. Onder begeleiding van de ervaren trainers gaat iedereen om 10.00 van start; de hardlopers met een rondje van 7, 9, 11 of 13 kilometer en de wandelaars en nordic walkers lopen in en rond het Keukenhofbos. Heb je weinig of geen ervaring, dan is er een speciale starterstraining op de atletiekbaan.

Rond 11.30 uur kan iedereen bij de kantine wat drinken met wat lekkers halen om het jubileum van De Spartaan te vieren. Je kunt altijd vier weken gratis meetrainen om de vereniging en de trainingen nog beter te ervaren.