Afbeelding
Foto:

Activiteiten tijdens de Week van de Ontmoeting

hillegom-lisse n Tijdens de jaarlijkse Week van de Ontmoeting, ook wel de Week tegen Eenzaamheid genoemd, wordt er in heel Nederland extra aandacht gevraagd voor eenzaamheid en ontmoeting. Dit jaar gebeurt dat van 30 september tot en met 7 oktober.

Er worden in Hillegom en Lisse door WelzijnsKompas veel mooie 'Ik doe mee'-activiteiten georganiseerd, te weten:

- Het andere gesprek. Iedereen kan het overkomen: het gevoel dat je niet wordt gezien, of er niet toe doet. Het liefst wil je weer zin krijgen in de dingen van alledag en soms is het prettig als iemand helpt om te ontdekken wat daarvoor nodig is. Dit kan in een gesprek met een adviseur van WelzijnsKompas. Op donderdag 30 september gaan de welzijnsadviseurs van 10.00 tot 12.00 uur in Hillegom graag in gesprek. Op maandag 4 oktober is er van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur de mogelijk tot een een-op-eengesprek met een welzijnsadviseur in Lisse.

- Samen Creatief. Samen creatief aan de slag om een windgong te maken voor vrolijkheid en rustgeving. Iedereen maakt er twee; eentje voor jezelf en eentje voor iemand die wel wat extra vrolijkheid kan gebruiken.

- Workshop Talent in beeld. In deze workshop gaan we op ontdekkingsreis. Wat past goed bij wie jij bent en in welke omgeving kom jij tot bloei?

- De Groeituin. Elke eerste zaterdag van de maand is er een tuinwerkdag bij De Groeituin aan de Oude Beek in Hillegom. Kom sfeer proeven tijdens de maandelijkse tuinwerkdag op zaterdag 2 oktober van 10.00 tot 13.00 uur. Elke dinsdag en vrijdag is er van 13.00 tot 15.00 uur de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen en om mee te doen.

- Workshop Mindfulness & zelfcompassie. Het leven kan zoveel leuker zijn … als we minder streng met onszelf omgaan. Kom kennismaken of je ervaring opfrissen met een eenvoudige manier om tot rust te komen en meer te ontspannen. 

- Vrolijke Frans; ontdek waarom dierendag op 4 oktober gevierd wordt. Het boeiende levensverhaal van Franciscus van Assisi - een wilde middeleeuwer die alles aanpakte waar hij zin in had en zin in zag. Over daadkrachtige liefde en zorg voor dieren, mensen en de natuur. 

Naast WelzijnsKompas worden er ook door andere organisaties uit Hillegom en Lisse mooie ontmoetingsactiviteiten georganiseerd tijdens de Week van de Ontmoeting. Zie voor het totale aanbod www.herken-eenzaamheid.nl. Voor alle activiteiten geldt dat vooraf aanmelden noodzakelijk is. Aanmelden voor de activiteiten van WelzijnsKompas kan via info@welzijnskompas.nl of 0252 - 757 100. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.