Beeld van de kortebaan in Lisse uit 2019. Ook dit jaar gebeurt het weer op de Heereweg. | Foto: pr
Beeld van de kortebaan in Lisse uit 2019. Ook dit jaar gebeurt het weer op de Heereweg. | Foto: pr Foto: pr

Kortebaan Lisse mag doorgaan op de vertrouwde Heereweg

Lisse n De kortebaan van Lisse mag op donderdag 30 september ‘gewoon’ doorgaan op de vertrouwde locatie, de Heereweg. De organisatie heeft hiervoor toestemming gekregen van de autoriteiten. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken heeft altijd hoop gehouden om te kunnen organiseren op de officiële locatie en is zich hiervoor blijven inzetten. Nu de coronamaatregelen het weer toelaten om te organiseren, worden ze hiervoor beloond. De enige beperking is dat bezoekers alleen welkom zijn met een geldige QR-code in combinatie met een ID. Bij de bekende toegangspoorten rondom de Heereweg kunnen zij hun toegangsbewijs kopen. Leden hebben gratis toegang op vertoon van de lidmaatschapskaart. 

De organisatie houdt de bezoekers via de website www.feestweeklisse.nl op de hoogte over de voorwaarden.

Derde op de straat

Lisse is de derde kortebaan die dit jaar op de straat kan doorgaan. Op maandag 20 september vond de kortebaan van Medemblik plaats, gevolgd door Enkhuizen op donderdag 23 september. Ook staat op zaterdag 9 oktober de kortebaan in ’t Zand op het programma. Eerder dit seizoen werd er op alternatieve wijze gekortebaand op de Renbaan Duindigt (vier keer) en de grasbaan van Emmeloord (twee keer).

Renbaan Duindigt

Vorig jaar verplaatste Lisse zijn kortebaan vanwege de coronamaatregelen ook naar de Renbaan Duindigt. De winst ging toen overtuigend naar Eliot Charisma met Lindsey Pegram. De ruin heeft dit jaar zijn beste vorm nog niet gevonden en werd slechts één keer tweede. Mogelijk kan de combinatie daar op donderdag 30 september op de Heereweg verandering in brengen. Volgens zijn trainer Mark de Jong is Eliot Charisma er helemaal klaar voor om zijn titel te verdedigen.

Stal de Groningers domineert het seizoen van 2021. Zij wonnen al met Chief One (twee keer) en Archange de Jiel. Rick Wester was drie keer de pikeur. Opvallend genoeg wist Stal de Groningers, ondanks successen in het hele land, nog nooit te winnen in Lisse. Ze zijn erop gebrand om hier verandering in te brengen.


Andere kanshebbers

Ook Cesar Charisma (pikeur Ruud Pools) is op dreef. De ruin won twee kortebanen op Duindigt. Bij deelname behoort Kelsa Europoort ook tot de favorieten. De merrie won met Manon Pools het Nederlands kampioenschap op Duindigt.

Deelnemersveld en loting

De SNDR verricht de loting voor de kortebaan Lisse op dinsdag 28 september. Het deelnemersveld is vervolgens te bekijken op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Op deze website is ook uitleg over de sport en wedmogelijkheden te vinden.