Bloemen voor Martha. | Foto: PR
Bloemen voor Martha. | Foto: PR Foto:

Al 50 jaar lid bij Aarts Sport

Lisse n Martha van Amsterdam is afgelopen vrijdag bij Aarts Sport Lisse in het zonnetje gezet.

De reden hiervoor is dat Martha maar liefst 50 jaar lid bleek te zijn en nog steeds met grote regelmaat in de sportschool te vinden is. Martha was overdonderd door de onverwachte felicitaties van sportschoolhouder Ruud Aarts en enkele van zijn teamleden, waarbij zij verrast werd met bloemen en een attentie.


“Echt ontzettend leuk. Ik hoop dat ik er nog heel wat sportieve jaren aan mag plakken, want sporten houdt mij fit”, aldus Martha.


EHBO start met een nieuwe beginnerscursus

Lisse n Vereniging EHBO Lisse start woensdagavond 6 oktober met een nieuwe basiscursus EHBO. 

Een ongeval of plotseling optredend ziekteverschijnsel komt altijd onverwacht, met een schrikreactie als gevolg. Probeer dan maar een beeld te krijgen van wat er is gebeurd of wat iemand mankeert en wat je dan kunt doen om de juiste (eerste) hulp te verlenen. De manier van handelen en indien nodig deskundige hulp inroepen kan levensreddend zijn. Daarom is het van belang dat iemand wij wat hij of zij doet. Een EHBO cursus volgen kan daarvoor de oplossing zijn.

De basiscursus EHBO duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De cursus omvat ongeveer vijftien lesavonden en wordt afgesloten met een examen. 

De cursus bestaat uit afwisselende theorie en praktijkonderdelen en wordt verzorgd door Mark van den Bos, een door het Oranje Kruis erkende instructeur. 

Vereniging EHBO Lisse mag tijdens de lessen rekenen op een zogenaamd LOTUS slachtoffer ‘Jolande’ dat ervoor zorgt letsel/ziektebeelden uit te beelden. De minimum leeftijd voor deelnemers is 16 jaar. 

Meer informatie over de basiscursus EHBO, aanmelden en contactgegevens is te vinden op www.ehbo-lisse.nl.


Fioretti goes 'Wijs met water'

Lisse-Hillegom n Na twee jaar afwezigheid is Franciscusdag op vrijdag 8 oktober weer terug op de agenda van beide Fioretti Colleges in Hillegom en Lisse met het overkoepelend thema 'Wijs met water'. Er wordt een sponsorwerving opgezet met een tweeledig doel. De eerste actie is erop gericht om € 4000,00 op te halen voor het aanbrengen van tegels met de tekst “Hier begint de zee, niets ingooien a.u.b!”, bij de waterputten op straat. Zo wil men mensen bewust maken dat afval op straat uiteindelijk altijd in zee belandt. De gemeenten Hillegom en Lisse zorgen voor plaatsing van de tegels bij de putten op straat.

De tweede actie is erop gericht om mensen met een verstandelijke of fysieke beperking zwemles aan te bieden. Vrijwilligersorganisatie de Zevensprong geeft de lessen. Vanaf 27 september komen de leerlingen langs bij familie, vrienden en onbekenden om voor een geldbedrag in te tekenen voor activiteiten op de Franciscusdag van 8 oktober in en om de school. Aan het einde van de dag wordt het geld opgehaald. 's Avonds is er voor het eerst na corona ook weer een disco voor deelnemende leerlingen. Wijs met water is een initiatief van de Rotaryclubs Duin- en Bollenstreek; Rotaryclub Lisse Bollenstreek werkt samen met beide Fioretti Colleges.