Hisalis Heren 1 won de uitwedstrijd tegen De Zwaluwen met 1-2. Het was de derde overwinning op rij. | Foto: Auke Hoekstra Foto: Auke Hoekstra

Hisalis Heren 1 wint voor de derde keer op rij

Lisse n Het eerste herenteam van hockeyvereniging Hisalis vertrok zondag 26 september naar De Zwaluwen in Utrecht voor de derde competitiewedstrijd.

Hisalis startte meteen sterk en zette het team van Zwaluwen vast op eigen helft. Na wat aanval- en verdedigingsacties van beide kanten eindigde de bal bij Deniz de Jong die na 5 minuten spelen de 0-1 wist te scoren. Kort daarna was er een solide spelopbouw van Zwaluwen die wat fors werd gestuit door een Hisalis-verdediger met een overtreding. De strafcorner die daaruit volgde resulteerde in de gelijkmaker. Kane Zuiderduin vond in de cirkel van Zwaluwen zijn medespeler De Jong, die met een handige beweging de keeper uitspeelde. Helaas voor Hisalis ging zijn schot op doel net naast.

In het tweede kwart heeft Hisalis het beste van het spel, met af een toe een uitbraak van de Zwaluwen, maar die stuitten dan vervolgens op de solide verdediging van Hisalis. Kort voor rust legde spelverdeler Boudewijn Broersen de bal bij Sam Hoekstra die doorpasste naar Zuiderduin. Zijn aanval werd gestopt door een Zwaluwen-verdediger, maar de bal kwam terug bij Jochem van Schieveen die de 1-2 in het doel wist te prikken. De tweede helft wist Hisalis vrij eenvoudig de voorsprong vast te houden. De Zwaluwen kregen nog meerdere strafcorners, maar keeper Yorik Dijkhuis hield zijn doel verder schoon zodat Hisalis met de winst naar Lisse terugkeerde. Zie www.lissernieuws.nl.