Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com Foto: Pexels.com

Kinderboekenweek in Bibliotheek Bollenstreek

Lisse n Van 6 t/m 17 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek, die dit jaar in het teken van beroepen staat, onder het motto Worden wat je wil. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om te fantaseren over de toekomst. 

De Bibliotheek Bollenstreek organiseert tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten om kinderen (6 tot en met 12 jaar) te laten dromen over later. In elke vestiging is een voorleesmiddag waarbij mooie verhalen worden voorgelezen. Er zijn supercoole games te spelen en er reist een Photobooth langs alle vestigingen van de bibliotheek. Kinderen kunnen verkleed als kok, piloot, prinses of een ander favoriet beroep op de foto.

De activiteiten zijn gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl. De Bibliotheek Bollenstreek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.


DO zingt Nederlands repertoire in Floralis

Lisse n Zangeres DO en muzikanten komen op maandagavond 11 oktober naar Theater Floralis. De keuze om in haar moerstaal te zingen en dichtbij haar muzikale gevoel te blijven heeft haar geen windeieren gelegd.

Het Nederlandstalige album genaamd Momentum volgde en als kers op de taart een reeks uitverkochte theaterconcerten en een meer dan lyrisch publiek. “Mijn Kleine Huis is een intieme muzikale reis door het leven van DO, puur en echt met een lach en een traan…”

In het nieuwe theaterseizoen geven DO en haar muzikanten wederom een volledig akoestische show, gevuld met prachtig Nederlandstalig repertoire dat tijdens meerdere writing camps op een magische plek in de Morvan in Frankrijk tot leven kwam.

Naast DO’s persoonlijke favorieten van haar laatste albums zullen ook klassiekers als Voorbij (duet met Marco Borsato) en Hij Gelooft In Mij (#1’s De Beste Zangers van Nederland) klinken. Zing mee met Laat Me, en laat je ontroeren door Liefde Van Later en Zeg Me Dat Het Niet Zo Is (uit The Passion 2011) tijdens deze bijzondere en intieme avond in het theater.

Maandagavond 11 oktober in Theater Floralis, Floralisplein 69, aanvang: 20.00 uur. Tickets verkrijgbaar via www.floralislisse.nl/, extra verkooppunt AntiekePrenten.nl, Heereweg 215, telefoon 06-12795231. We werken volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid, dus met de CoronaCheck-app. Zorg dat u op de avond een groen veld kunt tonen via uw QR-code.

Zangeres DO | Foto: pr