Draven op de Heereweg met volop publiek. | Foto: pr
Draven op de Heereweg met volop publiek. | Foto: pr Foto: pr

Lisse heeft genoten van de feestweek

Lisse n De feestweek 2021 zit er weer op, met als traditioneel hoogtepunt de kortebaan op de Heereweg op donderdagmiddag 30 september. Deze werd gewonnen door Chief One van Stal de Groningers. 

De ruin was in de finale te sterk voor stalgenoot Panic Launcher. Lindsey Pegram reed de beslissende ritten met de winnaar nadat pikeur Rick Wester voor de eindstrijd het ‘verkeerde’ paard koos. Goah d’Isere werd derde voor Eliot Charisma.

Stal de Groningers domineert al jaren de kortebaansport, maar in Lisse wist de eigenarengroep onder aanvoering van Michel Roggen nog niet te winnen. Donderdag kwam daar verandering in. Twee van hun paarden haalden de finale, beiden gereden door Wester. De koploper in het pikeursklassement koos ervoor om achter favoriet Panic Launcher te blijven, achteraf de verkeerde keuze. De merrie maakte twee galoppades waardoor Chief One de overwinning cadeau kreeg.

De kortebaan op de Heereweg was vooral in de eerste omlopen de moeite waard. De paarden legden elkaar het vuur aan de schenen waardoor het massaal (met QR-code op zak) aanwezige publiek vele mooie ritten voorgeschoteld kreeg. Helaas werden daarna te veel ritten beslist door galoppades. De troostfinale was daarop een uitzondering. Goah d’Isere (Wouter de Reus) bleef met tien meter startvoorsprong in drie ritten maar net uit de greep van titelverdediger Eliot Charisma met Lindsey Pegram.

Voorafgaand aan de koers kreeg de HDV Lisse & Omstreken de prijs uitgereikt voor de Kortebaan van het jaar 2020. De redactie van Kortebaandraverijen.nl overhandigde de wisseltrofee aan voorzitter Tom Rooijakkers die het succes deelde met zijn bestuur en de werkploeg die jaarlijks de baan aanlegt. Het was de derde keer in de historie dat Lisse de prijs won. 


150 jaar

De HDV Lisse & Omstreken kijkt terug op een geweldige feestweek en kijkt al uit naar volgend jaar. De draverij bestaat dan namelijk 150 jaar!