Fietsmaatjes zoekt stalling

LISSE-HILLEGOM n Fietsmaatjes Hillegom Lisse (FMHL) loopt tegen een paar obstakels aan die verdere groei kunnen gaan belemmeren. De organisatie is dringend op zoek naar gratis extra ruimte om twee duofietsen te stallen: eentje in Hillegom en eentje in Lisse.

FMHL heeft een team met enthousiaste mensen die deze activiteit  - fietsen op een duofiets met een gast die dit zelf niet (meer) kan - organiseert. In 2021 zijn ze weer gegroeid met nieuwe gasten en vrijwilligers. Dit is ook te verwachten nu er in Nederland steeds meer ouderen bijkomen. Maar elke - elektrische - duofiets heeft ook een droge afsluitbare stalling nodig en daar schort het momenteel aan. Fietsmaatjes heeft behoefte aan gratis ruimte om een duofiets te kunnen stallen in zowel Hillegom als Lisse. “We doen hierbij een dringende oproep aan eenieder die ons hiermee kan helpen. De ruimte die we zoeken moet dagelijks toegankelijk zijn, dat betekent een brede deur van minimaal 1,20 meter, afsluitbaar, droog en de mogelijkheid voor een elektraaansluiting. Eventuele aanpassingen zijn voor rekening van FMHL. Wij denken bijvoorbeeld aan een goed bereikbare garagebox in of rond het centrum. Weet u iets? Mail bestuur@fietsmaatjeshillegomlisse.nl.”


Notenkraker

REACTIE n In de Notenkrakercolumn van vorige week werd in scherpe bewoordingen geschreven over versplintering in de landelijke en lokale politiek door afsplitsing, waarbij de zetel wordt meegenomen (zetelroof genoemd), schaarste aan kwaliteit en representativiteit door het ontbreken van een bestuur en leden, een achterban. 

Ter illustratie is de eenmansfractie Co Jansen genoemd. De heer Jansen heeft naar de redactie van de Hillegommer gereageerd en gesteld dat hij van mening is dat hij geen zetelrover is, omdat hij tijdens deze raadsperiode weliswaar uit Bloeiend Hillegom is gestapt, maar in 2018 met voorkeursstemmen in de gemeenteraad is gekozen. Tevens verschilt hij van mening over dat hij geen achterban zou hebben. Ook al heeft hij geen bestuur en leden, volgens hem zijn zijn kiezers zijn achterban. De redactie is van mening dat de vaste leden de achterban vormen die hun vertegenwoordiger in de raad ter verantwoording kunnen roepen. De onbekende, wisselende kiezers vormen de politieke aanhang voor een raadsfractie.