Het eerste TaalCafé na lange tijd weer in de bieb werd druk bezocht! | Foto: pr
Het eerste TaalCafé na lange tijd weer in de bieb werd druk bezocht! | Foto: pr Foto: pr

Levendige start Taalcafé Hillegom in de vertrouwde bibliotheek

Hillegom n Ruim een half jaar heeft het Taalcafé (onderdeel van het Taalhuis) in kleine groepen in Plein 28 kunnen draaien. Toen veel coronaregels vervielen werd groen licht gegeven door de bieb en was de verhuizing naar de Sportlaan snel geregeld. 

Dinsdagmiddag 5 oktober om 13.00 uur was het dan ook ongewoon druk in de bibliotheek. Zo’n vijfentwintig deelnemers waren van de partij. Opvallend veel spijtoptanten die de laatste tijd afwezig waren, kwamen weer op het Taalcafé af. Het was voor velen een blij weerzien met elkaar. Voordat iedereen serieus aan de slag ging met de Nederlandse taal, in drie groepen, liet een PowerPoint-presentatie het wel en wee van het Taalcafé zien over het afgelopen anderhalf jaar en werden nieuwtjes over Hillegom uitgewisseld. Ook het nieuwe initiatief van twee van de begeleiders kwam aan de orde. Voor moeders met kleine kinderen gaan zij een aparte ochtend organiseren in Speeltuin Jeugdland op donderdag. Daar gaan ze werken aan het spreken van Nederlands. Tegelijkertijd is het een goede kans om anderen te ontmoeten. Moeders met kleine kinderen, die op donderdagochtend willen komen, wordt gevraagd om zich op te geven bij Thea van Ommeren, tel. 0252-522216 of Ria Kloek, 06-53602058. Voor het gewone Taalcafé op dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.45 uur geldt weer de vrije inloop, net als voorheen.


Oproep: Taalhuis zoekt met spoed taalvrijwilligers

Hillegom n Het Taalhuis in Hillegom is hard op zoek naar taalvrijwilligers. 

Sarine Alders is coördinator van het Taalhuis in Hillegom en ziet dat de vraag naar taalvrijwilligers toeneemt. "Ieder taalspreekuur in de bibliotheek is razend druk. Mensen hopen via het Taalhuis een taalcoach te vinden. Het is een misverstand dat je een kei in de Nederlandse taal moet zijn om taalvrijwilliger te worden. De meeste deelnemers willen vooral het spreken oefenen. Dus als je het leuk vindt om Hillegommers uit alle wereldstreken te ontmoeten en samen te wandelen of te kletsen, dan ben je precies de taalvrijwilliger die wij zoeken!” Ook zijn vrijwilligers voor de VoorleesExpress nodig. Voor meer info: neem contact op met het Taalhuis Hillegom via taalhuis@bibliotheekbollenstreek.nl of met de VoorleesExpress via mbesseling@bibliotheekbollenstreek.nl.