Alex Ploeg. | Foto: pr
Alex Ploeg. | Foto: pr Foto: pr

Alex Ploeg met EGO op de planken in Lisse

Lisse n Na een succesvol debuut (en een minder succesvolle pandemie) is Alex Ploeg terug in de theaters! Op maandag 25 oktober staat hij om 20.00 uur in Theater Floralis, Floralisplein 69.

Alex werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018, door NRC als een van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn debuut ‘Ultimatum’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. O ja, tussendoor bedacht en speelde hij ook nog in het satirische sketchprogramma Klikbeet. Genoeg om flink van naast je schoenen te gaan lopen.


In EGO zien we Alex ogenschijnlijk in zijn cabaret-element: op het podium, strak in het pak, gitaar in de hand, zelfverzekerd en klaar om de boel op stelten te zetten. Maar al snel neemt zijn ware aard de overhand. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Over de strijd aangaan met jezelf. Het onzekere voor het zekere nemen. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.

Kaarten voor Alex Ploeg zijn online te koop via www.floralislisse.nl/theater/programma.. Extra verkooppunt: AntiekePrenten.nl, Heereweg 215, 06-12795231.

Theater Floralis werkt volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid, dus met de CoronaCheck-app. Zorg dat u op de avond een groen veld kunt tonen via uw QR-code.


Opnieuw een webinar van Oud Lisse 

Lisse n Historicus Janneke Groen verzorgt voor de Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” een digitale lezing over de geschiedenis van het hoogheemraadschap van Rijnland. Dit webinar is op dinsdag 19 oktober vanaf 20.00 uur te volgen.

Op 11 oktober 1255 vaardigde graaf Willem II van Holland een oorkonde uit, waarin hij verklaarde dat er geen werkzaamheden verricht zouden worden bij de Spaarndam, de Zijdwinde, de Spaarndammerdijk en de Zwammerdam, zonder toestemming van de heemraden van Spaarndam. Hoewel het niet om een officiële stichtingsakte gaat, wordt dit jaar toch aangehouden als het beginpunt van het hoogheemraadschap van Rijnland. Al meer dan 750 jaar maakt Rijnland de dienst uit qua waterveiligheid in de regio van Wassenaar tot Amsterdam en van Velsen tot Gouda. In de jaren 70 kwam daar de taak voor het handhaven van de waterkwaliteit bij. Niet voor niets bestaat het takenpakket van het waterschap uit het houden van ‘droge voeten en schoon water.’

Tijdens dit webinar zal Janneke Groen ingaan op de uitgebreide geschiedenis van Rijnland.

Dit webinar is te volgen via smartphone, tablet of gewoon de computer. U dient zich wel aan te melden via: oudlisse.nl/evenement/ ; klik op ‘Webinar 19 oktober 2021' en schrijf in. U ontvangt daarna per e-mail een link waarmee u de lezing kunt volgen. Mocht 19 oktober voor u niet uitkomen, schrijf dan toch in, want een opname van het webinar blijft nog een maand beschikbaar.