Erover praten kan helpen.
Erover praten kan helpen. Foto:

Cursus Afscheid en Rouw in zeven bijeenkomsten

Hillegom-Lisse n Een dierbare verliezen brengt rouw met zich mee. Afscheid en rouw in tijden van corona kan extra belastend zijn voor nabestaanden. Daarom hebben Kwadraad en WelzijnsKompas hun krachten gebundeld en bieden in november 2021 de cursus Afscheid en Rouw aan.

Een rouwproces duurt vaak langer dan mensen in de omgeving zich realiseren. Je gesteund voelen door je omgeving en praten over wat dit verlies voor iemand betekent, is van groot belang voor dit proces. Iedereen reageert op zijn eigen manier op het verlies van een dierbaar persoon. Het kan helpen om met anderen die ook een verlies te verwerken hebben, hierover te praten.

Vanaf november vinden er 7 bijeenkomsten plaats, om ervaringen te delen met lotgenoten. Tijdens elke bijeenkomst komt er een thema aan bod. Welke thema’s dat precies zijn bepaalt de groep zelf, maar te denken valt aan:

· Afscheid in coronatijd

· Hoe kijk ik terug op het afscheid

· Emoties en reacties uit de omgeving

· Hoe ga je om met feestdagen/herdenkingsdagen

· Opruimen van spullen en kleding van de overledene

· Het (re)organiseren van je leven na het overlijden van een dierbare.

Deze cursus bestaat uit zes donderdagmiddagen van 15.00 tot 17.00 uur, één dinsdagmiddag en een afsluitende bijeenkomst, in Hillegom. Inschrijving is voor alle 7 bijeenkomsten. De data voor 2021 zijn 11 november, 25 november, 9 december, 21 december (dinsdag van 15.00-17.00, in verband met de feestdagen), 6 januari, 20 januari 2022 en een terugkombijeenkomst.

Vooraf wordt er een intakegesprek gedaan met de aangemelde deelnemers. De intakegesprekken worden op 12 oktober, 14 oktober en 19 oktober gehouden. Indien men dan verhinderd is, kan dat tijdens aanmelding doorgegeven worden zodat naar een andere mogelijkheid gekeken kan worden. 

Begeleiding: Marielle de Jong, maatschappelijk werk Kwadraad en een ervaringsdeskundige van WelzijnsKompas.

De kosten bedragen € 30,00 en kunnen tijdens de eerste bijeenkomst betaald worden. De bijeenkomsten worden gehouden in Dienstencentrum Elsbroek, Abellalaan 1 te Hillegom.

Aanmelding is mogelijk tot 18 oktober door contact op te nemen met WelzijnsKompas Hillegom-Lisse, bereikbaar van 09.00 - 12.30 uur, 0252-757100. Of via info@welzijnskompas.nl. 

Deelname vindt plaats in volgorde van aanmelding.