25 geïnteresseerde Hillegommers volgden de cursus Politiek actief. | Foto: pr
25 geïnteresseerde Hillegommers volgden de cursus Politiek actief. | Foto: pr Foto: pr

Kennismaken met de lokale politiek

Hillegom n In september hebben 25 geïnteresseerde inwoners kennisgemaakt met de lokale politiek van Hillegom onder leiding van ProDemos. 

In drie avonden keken de deelnemers naar de gemeentelijke politiek en besluitvorming. Allemaal vanuit een eigen perspectief en vanuit hun eigen maatschappelijke betrokkenheid. De burgemeester opende de cursus en twee raadsleden vertelden hoe zij zelf politiek actief zijn geworden. In de derde en laatste bijeenkomst stelden de politieke partijen van Hillegom zich voor. 

Tijdens de cursus is uitgebreid gesproken over verkiezingen, hoe neemt de gemeente(raad) één besluit en hoe is dit te beïnvloeden. De deelnemers gaven aan dat de cursus goed inzicht gaf in de politiek, dat ze nu beter weten hoe ze dingen kunnen bereiken en dat de cursus een “enorme handreiking was om eens binnen te komen en het gesprek aan te gaan”. Een aantal deelnemers gaf aan hierna toenadering te willen zoeken tot de politieke partijen.

Wil je meer weten over de gemeenteraad, wie de raadsleden zijn of hoe je kunt inspreken? Ga dan naar: https://gemeenteraad.hillegom.nl/.


Boom en Co-wandeling op Landgoed Keukenhof

Lisse n Het Natuur- en Milieueducatiecentrum De Groene Bol organiseert samen met Groei & Bloei een wandeling onder de titel ‘Boom en Co’. Op zaterdag 30 oktober wordt gewandeld in het Keukenhofbos.

Verzamelpunt is het gebouw van NME De Groene Bol (tegenover restaurant de Hofboerderij en naast kinderboerderij Poelepetaat) op het terrein van het Kasteel Keukenhof, waar om 14.00 uur de wandeling begint. "Bij de eerste wandeling op 11 september hebben wij stilgestaan bij onder meer de Japanse duizendknoop. Ooit ingevoerd uit Japan door botanicus Von Siebold, nu door de een verwenst, en door de ander bewonderd. De jonge scheuten zijn goed eetbaar en smaken naar rabarber. Recepten zijn op internet te vinden. Verder werd stilgestaan bij het sociale leven van beuken en hebben wij even geroken aan het naaldhout dat in dit bos voorkomt. Op zaterdag 30 oktober gaan wij kijken hoe de herfst zich heeft ontwikkeld en wat wij daarvan in het bos kunnen zien. Het belang van een goed bodemleven voor een bos wordt ook nader toegelicht. Verder krijgt datgene dat wij tegenkomen natuurlijk ook de aandacht. Hoe zag het er hier vroeger uit, welke bomen staan er al heel lang en welke komen pas kijken?"

Boom en Co is dus een prima gelegenheid om de kennis over bomen en struiken te vergroten of deze op een heel interessante wijze weer eens op te frissen. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers en deelname is gratis. 

Meer informatie en aanmelden kan voor 28 oktober bij W.N. Grimme via: grimme@xs4all.nl.

Afbeelding