Leer werken met de digitale overheid

Hillegom n In de bibliotheek is het mogelijk om een gratis cursus ‘Leer werken met de digitale overheid’ te volgen. Cursisten leren stap voor stap en in kleine groepen hun zaken te regelen via internet met overheidsinstanties.

Overheidsinstanties versturen hun berichten en verzoeken steeds vaker digitaal. Ook verwachten ze in toenemende mate van burgers dat zij informatie digitaal aanleveren. 

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven door gecertificeerde docenten. In kleine groepen leren cursisten stap voor stap het gebruik van DigiD en hoe veilig om te gaan met overheidszaken. Tijdens de cursus werken de deelnemers op computers van de bibliotheek. Iedereen  krijgt een gratis werkboek waarin oefenmateriaal en nuttige tips staan, zodat ze thuis alles nog eens kunnen teruglezen. Cursisten ontvangen aan het eind van de cursus een certificaat.

Aanmelden kan via de mail: mediacoaches@bibliotheekzuidkennemerland.nl. Langskomen bij de bieb kan ook. Enige ervaring met het werken op een computer en het internet, is wel zo handig. 


Data en locaties

Donderdag 11, 18, 25 november, 2 en 9 december van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek, Sportlaan 1.


Regio Holland Rijnland zoekt toegewijde gezinshuisouders

Regio n Holland Rijnland zoekt toegewijde zorgprofessionals die in staat zijn om een specialistisch gezinshuis of een specialistische gezinsgerichte kleinschalige zorgvoorziening te realiseren.

In deze huizen wordt 24/7 in een veilige, vertrouwde omgeving zorg geboden aan kinderen en jongeren die door meervoudige, ernstige of complexe problematiek niet meer thuis kunnen wonen. Gezinshuizen en gezinsgerichte zorgvoorzieningen bieden kinderen en jongeren een veilige en vertrouwde omgeving met vaste professionele opvoeders die er onvoorwaardelijk voor hen zijn. Kinderen en jongeren ervaren daar dat ze gezien worden als mens en om wie ze zijn. Steeds meer zorgprofessionals oriënteren zich op een stap naar zulke voorzieningen en ook regio Holland Rijnland ziet graag meer van deze zorgvormen ontstaan. Op dinsdag 26 oktober organiseert de regio daarom in samenwerking met zorgorganisatie Driestroom een informatieavond in Katwijk voor belangstellende zorgprofessionals. Deze avond staat in het teken van verhalen uit de praktijk en van delen van wat er bij het realiseren van deze zorgvormen komt kijken. Meer info over de locatie en tijdstip volgt. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan info@
ondernemersgroepdriestroom.nl.