Minari bij Filmhuis Lisse

Lisse n Het Filmhuis Lisse presenteert de Amerikaanse speelfilm Minari van regisseur Lee Isaac Chung. Hij had bijna gedesillusioneerd de filmwereld vaarwel gezegd, toen hij met Minari een alom bejubelde film maakte, gebaseerd op zijn jeugd als migrantenzoon. 

Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. 

Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David houdt de familie constant op hun hoede. 

Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.


De film draait dinsdag 26 oktober om 20.00 uur in Floralis. 


Toegang met geldige QR-code. Kaartjes kosten 7 euro per stuk exclusief 0,50 euro reserveringskosten; ongeacht het aantal kaartjes dat men koopt. 

De kaartjes zijn uitsluitend vooraf te koop via www.filmhuis-lisse.nl


Achtergronden bij het Requiem

regio n Voor menig gestorvenen klinkt het als laatste ode: het requiem.

Ook op Allerzielen is het deze muziek die een belangrijke rol speelt in de gedachtenismis van alle overledenen. De oorsprong van dit muziekgenre gaat terug op de tiende eeuw en kreeg pas in de zestiende eeuw zijn uiteindelijke vorm. 

De tekst inspireerde componisten door de eeuwen heen. 


Maandag 25 oktober geeft Fabian Haggenburg een toelichting op het requiem in de Julianakerk in Sassenheim. Hij is docent muziek en is al ruim dertig jaar dirigent in de St. Agatha in Lisse. 

Haggenburg vertelt niet alleen over het requiem, maar bezoekers luisteren ook naar verschillende composities en zingen zelf ook enkele onderdelen. Aanmelden is verplicht via aanmeldenjulianakerk@gmail.com. De kosten bedragen drie euro.


De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim.