Impressie van Het Havenhuys.
Impressie van Het Havenhuys. Foto: pr

Nieuwbouwproject Het Havenhuys deels met zelfbewoningsclausule

Lisse n Op de locatie van het voormalige ING-gebouw aan de Grachtweg in Lisse worden 20 nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Het project draagt de naam ‘Het Havenhuys’. De bouw start begin 2022 en zal waarschijnlijk gereed zijn voor bewoning medio 2023. De verkoop start op 13 oktober, inschrijving is mogelijk tot 31 oktober.

Het Havenhuys telt 15 koopappartementen, 3 penthouses en 2 huurappartementen met een respectievelijke woonoppervlakte van 51- 81 m2, 118-146 m2 en 43-51 m2. In het plan worden tevens 16 afgesloten privéparkeerplaatsen aangelegd. Prijzen van de woningen variëren van €250.000 v.o.n. tot €695.000 v.o.n. Om particulieren een eerlijke kans te bieden voor de aankoop is er met de gemeente voor een aantal woningen een zelfbewoningsclausule overeengekomen.

Het Havenhuys wordt ontwikkeld door Pro6 Vastgoed. De bestaande gebouw wordt gesloopt en komt er een volledig nieuw gebouw voor terug. “Door het klassieke silhouet met de tuitgevels voegt het gebouw zich in zijn omgeving met rijke historie. De eigentijdse architectuur wordt gebracht door de verfijnde detaillering en materialisatie”, aldus Marco Kramer, architect en partner bij Pro6 Vastgoed. Eerder transformeerde Pro6 Vastgoed in de nabije omgeving bijvoorbeeld het oude schoolgebouw aan de Jacoba van Beierenlaan in Sassenheim. Ook wordt gewerkt aan de transformatie van de oude Cardeaschool aan de Broekweg in Lisse naar appartementen.
Geïnteresseerden voor Het Havenhuys kunnen terecht op de website www.havenhuyslisse.nl en bij verkopend makelaar Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars in Lisse.


Regionaal Mobiliteitsteam Holland Rijnland helpt

REGIO n Mensen die tijdens de coronacrisis hun baan zijn verloren en steun nodig hebben om nieuw werk te vinden, kunnen terecht bij het Regionaal Mobiliteitsteam Holland Rijnland. 

Dit team helpt werkzoekenden met bijvoorbeeld intensieve begeleiding, sollicitatietraining, loopbaangesprekken, scholing of praktijkleren in kansrijke sectoren zoals de zorg, logistiek en techniek. Het team staat dagelijks klaar om werkzoekenden te helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en werkeloosheid te voorkomen. Het onlangs opgerichte Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) is een samenwerking van gemeenten, UWV, vakbonden, werkgeversorganisaties, het beroepsonderwijs en de uitzendbranche. In heel Nederland zijn 35 van dit soort teams actief.