Met Rollator-Rock kregen de deelnemers van de dagbesteding even wat gezonde beweging.
Met Rollator-Rock kregen de deelnemers van de dagbesteding even wat gezonde beweging. Foto: pr

Senioren samen aan de Rollator-Rock bij ‘Op Lis’

Algemeen Senioren

Bij dagbesteding ‘Op Lis’ was het op de derde donderdagmiddag van de maand weer dolle pret. Er werd een activiteit gehouden waaraan iedereen uitgelaten op zijn of haar manier meedeed. Dansinstructrice Naomi van den Burg kwam de groep begeleiden bij Rollator-Rock. 

Natuurlijk was niet iedereen in het bezit van een rollator, maar zittend op een stoel, of erachter staand kon iedereen meedoen. Tussendoor werd even een pauze gehouden waarin men langs kwam met een hapje en drankje om de gezelligheid compleet te maken. 

Meedoen met rollator of stoel
Nadat iedereen weer op adem gekomen was, kwam er een dansspel. Zodra de muziek stil viel, moest je heel stil blijven staan in de houding van dat moment. Wie toch bewoog, lag eruit. Het leverde een heleboel lol op. Daarna werd er nog even nagepraat. Veel bezoekers gaven aan dat ze deze activiteit als heel gezellig hadden ervaren en dat de huiskamer als een warme deken voelt.

Samenzijn
Seniorendagbesteding Op Lis brengt senioren samen in een huiskamer vol gezelligheid en levenservaring. Een plek om samen te zijn. In de huiskamer drinken de senioren een kopje koffie en wordt er heel wat afgekletst. Daarnaast is er volop ruimte om te knutselen of een spelletje te spelen, zoals klaverjas, skipbo, rummycub enz. Vraag gerust naar alle mogelijkheden. Tevens wordt er voor een van de maandelijkse activiteiten bijvoorbeeld een muziekoptreden georganiseerd, of een workshop bloemschikken of dansen en gaan we vier keer per jaar een dagje weg. Het Seniorencentrum Bollenstreek is opgericht door Alies Haasnoot en Esther van den Burg die beiden werkzaam zijn in de wijkverpleging/thuiszorg. Het bezoekadres van het Seniorencentrum Bollenstreek ‘Op Lis’ is Prinsessestraat 1. Voor algemene vragen kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen via telefoonnummer: 06 82354494 U kunt ook een e-mail sturen naar: info@stichtingscb.nl.