Wie 75 jaar of ouder is, ontkomt niet aan een medische keuring bij verlenging van het rijbewijs.
Wie 75 jaar of ouder is, ontkomt niet aan een medische keuring bij verlenging van het rijbewijs. Foto: Pexels.com

Rijbewijskeuringen CBR

Algemeen

Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig vanaf 75-jarige leeftijd of wanneer iemand een groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer om medische reden een arts van het CBR wordt bezocht.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg in Stichting Cultuur Beleving Hillegom op woensdag 10 november medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 70 euro. Een afspraak voor het spreekuur kan uitsluitend via RegelZorg: www.regelzorg.nl of bel tijdens kantooruren de afsprakenlijn: 088 2323 300. 

Automobilisten dienen zelf de einddatum van hun rijbewijs in de gaten te houden en vijf maanden voor deze datum te beginnen met het verlengproces.
De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring is te koop bij de meeste gemeenten of via RegelZorg .
Deze vragenlijst moet ingevuld worden opgestuurd naar het CBR. Van het CBR volgt een verslag (soms meer dan één), dat de keuringsarts moet invullen. Dan kan pas een afspraak gemaakt worden voor de keuring.


De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure staat op de website van Regelzorg.