Afbeelding
Foto:

Film over Srebrenica bij Filmhuis Lisse

Lisse n Bij het Filmhuis Lisse (Floralis, Floralisplein 69) draait dinsdag 02 november om 20.00 uur de Bosnische speelfilm Quo Vadis, Aida? van Jasmila Žbanic. 

Aida (Jasna Duricic) werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN ze zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht.

Kaartjes kosten 7 euro per stuk, exclusief 0,50 euro reserveringskosten; ongeacht het aantal kaartjes dat men koopt. De kaartjes zijn uitsluitend vooraf te verkrijgen via de website www.filmhuis-lisse.nl. Toegang tot Floralis uitsluitend met QR-code en identiteitsbewijs.


Route Ontmoet met Mamma Mia Sing Along

Beinsdorp n In het dorpshuis Het Eiland, aan de Rietkraag 5, is zondagmiddag 21 november weer een Route Ontmoet activiteit en deze keer totaal iets anders. 

Geen bandje maar wel muziek. Deelnemers kunnen genieten van de film Mamma Mia op het grote scherm. Deze film zit zoals de Abba fans weten, vol lekkere meezing nummers. Hoe dat gaat gebeuren is nog een verrassing waarbij er hulp is ingeroepen van de MLX musical & dance groep.

Een middag die voor jong en oud een feestje is. Entree 3,50 inclusief popcorn. (QR code check bij de entree).

Aanvang 15.30 uur zaal open 15.15 uur

Reserveren kan via eiland@maatvast.nl of bel het dorpshuis 0252-515142.