Afbeelding
Foto: pr

Kringloopmarkt SWG Lisse met winterkleding

Lisse n De SWG Lisse houdt zaterdag 30 oktober van 10.00 tot 15.00 uur weer een Kringloopmarkt in buurthuis Salvatori. Dit keer gaat het om winterkleding. 

In het buurthuis vind je die dag een uitgebreid aanbod baby-, kinder-, dames- en herenkleding, aangevuld met een collectie schoenen. Met de kille, donkere dagen en avonden in het verschiet kan men ook in het zaaltje ernaast nog een uitgebreide verzameling boeken vinden. Zo kom je die donkere dagen wel door. Voor de liefhebbers is er ook een grote collectie vinylplaten. Iedereen is van harte welkom om even lekker te neuzen in het aanbod. Salvatori zit aan de Wagenstraat 33. 


Ingezonden reactie op opening speeltuin Jong en Oud Berkhout

Lisse n De redactie ontving een mail van een teleurgestelde opa (naam bekend bij de redactie) naar aanleiding van de opening van de speeltuin bij Berkhout. Zijn kleinkind woont op de Grote Beer, waar een paar maanden geleden in een hofje 'zonder pardon al de speeltoestellen zijn weggehaald'. 

De opa geeft aan dat er een handtekeningenactie was opgezet om deze speelplek te behouden, maar dat dit 'met een botte reactie' opzij is geschoven door een ambtenaar. Het was volgens opa een plek waar alle kleine kinderen fijn en veilig onder toezicht van de ouders konden spelen. "Welnu, die binnenplaats bij de Grote Beer is nu rondom betegeld en een hangplek voor jongeren geworden waar flink wordt geblowd. De kinderen van de Grote Beer durven niet meer naar buiten en als de hangjeugd vertrekt, mogen ouders eerst de wietzakjes en achtergelaten troep opruimen", schrijft opa. "Het zou fijn zijn geweest indien wethouder Van Haaster of zijn ambtenaren een keer ter plaatse hadden komen kijken. Misschien zien we de wethouder wel weer bij de opening van de centrale speelplaats omringd door water - leuk voor de kinderen die niet kunnen zwemmen."

De redactie heeft de gemeente de mail van de teleurgestelde opa doorgestuurd en om een reactie gevraagd. De gemeente stelt in haar antwoord: "In januari 2021 hebben we de bewoners van de Grote Beer en de omliggende straten per brief op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen: de speelplekken aan de Voerman worden heringericht en iedereen kan hierover meedenken, de speelplek aan de Grote Beer zal verwijderd worden. Op deze brief hebben wij een aantal reacties gehad. Iedereen met vragen of opmerkingen hebben wij te woord gestaan. We zijn ook verschillende keren in de Voerman en de Grote Beer geweest om de situatie te bekijken en beoordelen. Het is misschien niet leuk als een speelplek verdwijnt, maar we maken dit goed met 2 nieuwe speelplekken op 100 en 150 meter van de Grote Beer." En over de hangjeugd zegt de gemeente: "De melding van overlast pakken we op. Het achtergebleven bankje zal zo snel mogelijk verwijderd worden."

Op de website www.lissernieuws.nl is de volledige mail van opa en het volledige antwoord van de gemeente te vinden.