Bedrijfspand Meer en Duin moet 12 maanden dicht

Lisse n Burgemeester Spruit van de gemeente Lisse heeft op 19 oktober een bedrijfspand op bedrijventerrein Meer en Duin gesloten voor de duur van twaalf maanden. In het pand waren ketels aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor de productie van synthetische drugs.

De politie ontdekte de ketels in het bewuste pand op 24 juni samen met de gemeente, de Omgevingsdienst West-Holland, de brandweer en elektriciteitsbedrijf Liander. Drugsproductie is vaak aanleiding tot zware criminaliteit zoals liquidaties, geweld, witwassen en de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. De productie van synthetische drugs en de voorbereiding daarvan zorgen daarom voor een onveilige woon- en werkomgeving. Daarom heeft de gemeente stevig ingegrepen.
Drugsproductie en drugshandel worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen. Meldingen van inwoners en ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners in de aanpak van dit soort criminaliteit. Dus heeft u een vermoeden van drugsproductie, drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand? Meld het via 0900-8844 of anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl / 0800-7000.