Afbeelding
Foto: pr

Herfstvakantie bij Skol in teken van vitale beroepen

Lisse n Bij het ingaan van de eerste lockdown in maart 2020, werd het begrip 'vitale beroepen' ineens wereldberoemd. Vitale beroepen zijn volgens de Rijksoverheid "cruciale beroepsgroepen die de samenleving draaiende moeten houden" en vragen om een continue bezetting. 

De reden waarom dit destijds zo specifiek werd benoemd, had alles te maken met kinderopvang. Ouders met vitale beroepen konden hun kinderen in die periode wél naar de opvang brengen. 


112-dag

Bij de buitenschoolse opvanglocaties van Skol speelden ze in de herfstvakantie in op het thema Vitale beroepen. De kinderen maakten er kennis met een aantal. Op de ‘112 dag' kwam de brandweer langs bij BSO de Klarinet en bij BSO de Wirwar werden de kinderen verrast met een bezoekje van een politieagent. Zij mochten zelfs even op zijn politiemotor zitten en meester Jasper werd in de boeien geslagen. 


Supermarkt

Tijdens de dag van de supermarkt gingen de kinderen in teams richting de supermarkt om daar logo-bingo te spelen. Het team dat als eerste alle logo's gevonden had, won. Er werd fanatiek gezocht door de hele winkel. Er was ook een dag van het vervoer, waarbij levend Mario Kart werd gespeeld.