Het Viride Kwartet speelt binnenkort in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. | Foto: Foppe Schut
Het Viride Kwartet speelt binnenkort in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. | Foto: Foppe Schut Foto: Foppe Schut

Het Viride Kwartet in het Koetshuis

Lisse n In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treedt op dinsdag 9 november het Viride Kwartet op, een jeudig kwartet dat in 2017 werd gevormd door Salomé Bonnema (viool), Iris Kengen (viool), Sedna Heitzman (altviool) en Jurre Koopmans (cello). Ze hebben elkaar op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag leren kennen en studeren momenteel alle vier aan de bacheloropleiding van datzelfde conservatorium. 

Het kwartet heeft deelgenomen aan meerdere cursussen en masterclasses gevolgd onder leiding van gerenommeerde musici. Momenteel volgt de musici de opleiding van de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het viertal won in 2018 de tweede prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en in 2019 ontving het een extra strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds.

Verschillende keren heeft het Viride Kwartet mogen optreden tijdens het tv-programma Podium Witteman en hun concerten zijn ook al vaker live uitgezonden op NPO Radio 4. Eveneens hebben ze concerten kunnen geven in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli/Vredenburg in Utrecht.

Op het programma staan de volgende werken: Mozart - Strijkkwartet no 14, Pijper - Strijkkwartet no 5 (onvoltooid) en Shostakovich - Strijkkwartet no 9. Het is een concert zonder pauze, dat zo'n 70 minuten zal duren. Er zijn 70 zitplaatsen beschikbaar, zodat de stoelen wat verder uit elkaar kunnen worden gezet. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs, geprint of op de smartphone. Het concert begint om 20.15 uur. Vooraf wordt koffie, thee of een drankje aangeboden. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten. Voor informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl.


Jetty Mathurin bij bieb Lisse tijdens Nederland Leest

Lisse n Cabaretière en actrice Jetty Mathurin is dinsdag 16 november van 20.00-21.00 uur te gast in de bieb aan de Koninginneweg 79A. 

Zij geeft haar persoonlijke invulling aan het Nederland Leest-thema Over de grens. Op 1 november is deze campagnemaand van start gegaan. Luister naar haar verhalen en praat mee over de onderwerpen die zij aansnijdt. Deelname kost € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden. Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl/nederlandleest. Hier zijn ook gesprekken te vinden met tv-persoonlijkheid Dennis Weening, presentator Jaap Jongbloed en auteur Adriaan van Dis & strafpleiter Natacha Harlequin. Bezoekers van de bieb krijgen deze maand het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis cadeau.