Lies Spruit overhandigde Tamira Murk (links) en Jane van Luinen een bronzen medaille en getuigschrift. | Foto: HLT
Lies Spruit overhandigde Tamira Murk (links) en Jane van Luinen een bronzen medaille en getuigschrift. | Foto: HLT Foto: HLT

Bronzen medaille voor jonge Lissese helden

Lisse n Burgemeester Lies Spruit heeft op donderdag 28 oktober een bronzen medaille en getuigschrift aan Jane van Luinen en Tamira Murk uitgereikt. Zij ontvingen de onderscheiding van de Koninklijke Maatschappij tot redding van Drenkelingen.

De jonge vrouwen hebben vorig jaar in de avond een verwarde vrouw uit een ijskoude sloot bij de Klipperdijk in Lisse gered. Door hun oplettendheid en ingrijpen is groter leed voorkomen. De uitreiking was door de coronamaatregelen uitgesteld. 

Burgemeester Spruit is bijzonder trots op de jonge Lissers. "Het is mooi om te zien dat deze jonge vrouwen zich onverschrokken hebben ingezet voor een medemens. Deze onderscheiding is dan ook meer dan terecht!” 


Zwemmen met je maatje

Lisse n Wegens het succes van Zwemmaatjes is het vanaf 1 november weer mogelijk om elke week deel te nemen.

Het zwembad in gaat niet voor iedereen even gemakkelijk. Er kan sprake zijn van gezondheidsklachten, mobiliteitsproblemen of een klein sociaal netwerk, waardoor iemand denkt niet meer te kunnen gaan zwemmen. Speciaal voor deze groep wordt Zwemmaatjes iedere maandag van 12.00 uur tot 13.00 uur aangeboden (aanvang 11.45 uur). Sportcentrum De Waterkanten is erop ingericht dat iedereen zonder problemen in het water kan komen. Er is een ondergrondse parkeergarage, een personenlift, een tillift, speciale rolstoelen en rollators om gebruik van te maken. Kom zwemmen met partner, vriend, buurvrouw of familielid; samen zwemmen met een maatje op eigen tempo in het warme water. Mocht de zoektocht naar een maatje niet lukken, dan gaan de organisatoren op zoek naar iemand met wie er een klik is. Data: 1, 8, 15 en 22 november en 6, 13 en 20 december. Kosten: 6,15 euro per duo inclusief een gratis kopje koffie of thee na afloop. Inschrijvingen bij buurtsportcoach Dionne Scheepmaker met vermelding van de data. Bel, app, sms of mail: 0645331545, d.scheepmaker@welzijnskompas.nl.


Naailes voor beginners bij Plein28

Hillegom n Bij Plein28, aan het Henri Dunantplein 28, start 17 november een cursus naailes voor beginners. 

De cursus bestaat uit vier lessen waarin je leert hoe om te gaan met een naaimachine, simpele naaipatronen lezen en op de juiste manier de stoffen vouwen. Daarna kan iedereen thuis aan de slag met de naaimachine. 

De cursusdagen zijn woensdag 17 en 24 november en 1 en 8 december van 10.00 tot 11.45 uur. Op de cursuslocatie zijn een paar naaimachines aanwezig, maar indien mogelijk, is het handig om een eigen naaimachine mee te nemen. Basismaterialen zoals garen en scharen, zijn voldoende aanwezig. 


De kosten voor deze cursus zijn 8 euro inclusief koffie/thee. Er is plek voor maximaal acht deelnemers. 

Voor meer informatie of aanmelden: neem contact op met activiteitenbegeleider Caroline van der Vegt van WelzijnsKompas via telefoonnummer 0252 - 757 100 (tussen 09.00 en 12.30 uur) of via mail c.vandervegt@welzijnskompas.nl.