Sanne Dijkstra krijgt een high five na een doelpunt. | Foto: Auke Hoekstra
Sanne Dijkstra krijgt een high five na een doelpunt. | Foto: Auke Hoekstra Foto: Auke Hoekstra

Heren 1 Hisalis bekert door met rouwrandje

hockey n Heren 1 Hisalis speelde vrijdagavond voor de Silver Cup tegen de Kikkers uit Nieuw-Vennep.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor het onverwachte verlies van Florian de Clercq, voormalig Hisalis-veteraan, vrijwilliger, trainer, sponsor en scheidsrechter van Heren en Dames 1. Na dit indrukwekkende eerbetoon startte Heren 1 met de bekerwedstrijd, spelend met rouwbanden.Het publiek was in groten getale aanwezig om Heren 1 aan te moedigen met spandoeken, zangkoren en fakkels. Beide ploegen gingen fel van start, maar het openingsdoelpunt viel na een kwartier spelen voor de Kikkers. De mannen van Hisalis-coach Tabe Roggeveen leken absoluut niet aangeslagen en bleven de verdedigingslinies van de tegenstander bestoken met uitgekiende aanvalspatronen. Het duurde niet lang of de gelijkmaker viel door een fraaie actie van Deniz de Jong. Daarna bracht Hidde Kuiper zijn ploeg op een 2-1 voorsprong.

Het derde kwart zakte Hisalis wat in, maar het vuur kwam weer terug in het spel in het laatste kwart. Matthijs Wijling en Boudewijn Broersen breidden daarin de voorsprong uit tot een comfortabele 4-1, tot enthousiasme van het publiek. De Kikkers deelden nog een plaagstoot uit door het maken van de 4-2, maar de overwinning was voor Hisalis, zodat het team zich op kan maken voor de volgende ronde van de Silver Cup op 19 november. | Verslag: Caroline van den Bosch

Dames 1 Hisalis wint overtuigend

hockey n Dames 1 van Hisalis speelde zondag 7 november thuis tegen Spitsbergen.

Als eerbetoon aan de onverwachts overleden Florian de Clercq, oud Hisalis-lid, actieve scheidsrechter en houder van de Wim Schwarzbeker (2013), werd er met een rouwband om gespeeld en was er voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte. Na het eerste fluitsignaal was de focus bij Hisalis goed. Veel balbezit en mooie acties leidden tot bijbehorende kansen. Een strafcorner voor Hisalis werd in de rebound gescoord door Sanne Dijkstra. Even later scoorde Sanne nogmaals, dit keer met een mooie hoge backhandslag. Met een 2-0 voorsprong gingen de dames de rust in. Hisalis was de partij met de overhand en bleef na rust op zoek naar meer doelpunten. Dijkstra kwam een-op-een met de keeper en speelde deze slim uit. Dat resulteerde in de 3-0, een mooie hattrick voor de nieuwe speelster bij Dames 1!

Spitsbergen bereikte nog een aantal keer de cirkel van Hisalis, maar dit wist de verdediging goed op te lossen. Een veldgoal van Tess van Bochove bracht de dames op een 4-0. Tot slot werd een laatste strafcorner mooi in de hoek geslagen door Jolien van Schieveen, wat de einduitslag op 5-0 bracht.