De intocht in 2018. | Foto: Remco Out.
De intocht in 2018. | Foto: Remco Out. Foto: remco out

Extra grootse intocht van Sinterklaas in De Haven

Hillegom n De dag dat Sinterklaas voet aan wal zet komt steeds dichterbij. Op zaterdag 13 november zal hij rond 10.30 uur aanleggen in De Haven. Aansluitend is er een tocht door het dorp, zodat alle kinderen Sinterklaas en zijn pieten kunnen zien. Aansluitend volgt een groots sintfestival bij het Fioretti College in Hillegom.

Door Remco Out

Deze week is alles rondom de intocht al te volgen via het Sinterklaas-nieuws. Er is op de toren van Maartenskerk een boekje van een luisterpiet gevonden. De luisterpieten schijnen al eerder naar Nederland te komen om alvast overal te luisteren. Gaat het de reporter van het sinterklaasnieuws en Hillegomse kinderen lukken om het boekje voor de intocht nog terug te geven? Elke ochtend komt er een aflevering online op Hillegomonline.nl/sinterklaas. 


Bonte stoet

Sinterklaas komt dit jaar niet met een boot, maar met een heleboel bootjes. Meerdere Hillegommers en Scoutingvereniging Tjarda hebben hun bootjes beschikbaar gesteld om de Sint en de pieten De Haven in te varen. Sinterklaas gaat daarna verder op zijn paard. De optocht zal dit jaar opgeleukt worden met verschillende soorten voertuigen. De Glutenvrije pieten rijden hierin mee met een opvallende TukTuk. Kinderen met een allergie zijn van harte welkom bij deze pieten. De optocht zal een tussenstop maken bij het gemeentehuis waar de burgemeester de Sint zal verwelkomen.

Bij het Fioretti College Hillegom kan iedereen zijn/haar kleurplaat inleveren bij Sinterklaas en uiteraard ook met hem op de foto. 

De kleurplaat is op hillegomonline.nl te downloaden, op de basisschool of bij de Plus of de Readshop verkrijgbaar. 

Daarnaast zijn er, buiten onder het afdak van de fietsenstalling, allemaal activiteiten. Iedereen is welkom tussen 13.30 en 15.30 uur. De discopiet zorgt voor muziek waarop iedereen kan feesten. 

Maatregelen

Bij de Haven is iedereen welkom. 

Bij de activiteiten bij het Fioretti is wel een QR-code vereist voor iedereen van 13 jaar en ouder. 


De organisatie vraag iedereen om zich aan de geldende maatregelen te houden, zodat het voor iedereen gezellig blijft. Meer info via hillegomonline.nl.