Frénk van der Linden in gesprek over de liefde

Hillegom n Frénk van der Linden, schrijver en journalist, gaat zaterdag 30 november in de bibliotheek in gesprek over de liefde, naar aanleiding van zijn boek ‘En altijd maar verlangen’. De bundel is door Adriaan van Dis omschreven als ‘Een hartverscheurend verhaal, gegoten in hoogst originele vorm’. Dit verhaal speelt zich grotendeels af in Hillegom.

In een openhartig gesprek zal Frénk met zijn publiek van gedachten wisselen over de mooie, leerzame en pijnlijke momenten van de liefde. 4 november doet hij dit bij de Bibliotheek Haarlem Centrum, 30 november in de Bibliotheek Hillegom.

Naar aanleiding van zijn nieuwe bundel ‘En altijd maar verlangen’ start van der Linden het gesprek met de mensen in de zaal. Wat heeft jou geluk gebracht? Wat heeft je pijn gedaan? Welke lessen heb je onderweg geleerd? Frénk gaat in gesprek met het publiek om hun verhaal te horen, maar is zelf ook openhartig over zijn eigen ervaringen. Ben jij klaar voor een verrassend en interactief gesprek over de liefde?

Zijn boek gaat over de scheiding van zijn ouders: zij wisselden in de veertig jaren die volgden op hun bittere scheiding geen woord meer met elkaar. Toen zij beiden waren overleden, dacht Frénk het boek dicht te kunnen slaan – maar er kwam juist een boek bij. In even innige als indringende brieven legt hij zijn ouders vragen voor die hij (nota bene interviewer) nooit durfde te stellen. Vragen over liefde, haat en onvervulde verlangens.


Stichting Hozo schuift aan bij tafel WelzijnsKompas

Hillegom n Iedere dinsdag is de Tafel van WelzijnsKompas van 15.00 tot 16.30 uur in Plein28. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, vrijwilligerswerk, zelfstandig wonen of sociale contacten. Regelmatig is een organisatie aan tafel aanwezig met informatie over vrijwilligerswerk of diensten & activiteiten. 

Op dinsdag 23 november is Karin van Saase van Stichting HOZO bij Plein28 aanwezig om te vertellen over het vrijwilligerswerk bij de verzorgingstehuizen Bloemswaard en Parkwijk. 


Een greep uit de vacatures: bezoekvrijwilliger voor een kopje koffie en een gezellig praatje; hulp bij het uitserveren van maaltijden in het restaurant; een helpende hand om de mensen op de dagbesteding een mooie dag te bezorgen op de woensdagochtend of de zaterdag; chauffeur van de HOZO bus om mensen te vervoeren van en naar de dagbesteding. 

HOZO verwelkomt graag mensen die het fijn vinden om iets voor een ander te betekenen. 

Aanschuiven bij de Tafel van WelzijnsKompas is geheel kosteloos en vrijblijvend. Er kan een test gedaan worden om te ontdekken welk vrijwilligerswerk past. Of een afspraak maken voor een adviesgesprek met één van de adviseurs van WelzijnsKompas. 


Op afspraak welkom

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan eens een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar. Wie liever informatie krijgt tijdens een persoonlijk gesprek, is op afspraak van harte welkom bij Plein28 aan het Henri Dunantplein 28. 

Voor informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg WelzijnsKompas Hillegom-Lisse (0252) 757 100, bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.