In de nieuwe sporthal vond de symbolische sleuteloverdracht plaats. | Foto: Sven van der Vlugt
In de nieuwe sporthal vond de symbolische sleuteloverdracht plaats. | Foto: Sven van der Vlugt Foto: Sven van der Vlugt

Sporthal Ter Specke is klaar

Lisse n De nieuwe sporthal op sportpark Ter Specke is klaar. Wethouder Kees van der Zwet overhandigde vrijdag 12 november de symbolische sleutel van de sporthal aan Esli Onclin, manager Sportfondsen Lisse. In zeven maanden hebben aannemingsbedrijf Den Dubbelden uit Noordwijk en installatiebedrijf Vink uit Roelofarendsveen een prachtige hal gerealiseerd.

“Na jarenlange besluitvorming en voorbereiding is dit een mooie mijlpaal”, aldus Van der Zwet. “Ik sta hier als een trotse wethouder. Met genoegen draag ik het beheer van de nieuwe sporthal over aan Sportfondsen Lisse die vanaf vandaag zullen zorgdragen voor de programmering en het onderhoud van de hal.”

 

Accommodatie FC Lisse

Met de oplevering van de sporthal is fase 1 van het project afgerond. Op de plek waar de oude sporthal stond is de aannemer al volop bezig met fase 2: de nieuwe accommodatie van FC Lisse. Deze bestaat uit kleedkamers en daarboven een kantine, die aan één kant in verbinding staat met de sporthal en aan de andere kant een mooi uitzicht biedt op het hoofdveld van de voetbalvereniging. “Volgend jaar vormen de sporthal en accommodatie van FC Lisse een prachtig geheel. Als alles verder volgens planning blijft verlopen zijn we halverwege 2022 klaar”, aldus de wethouder. “Daarna volgt nog de herinrichting van de parkeerplaats en openbare ruimte.”


Ingezonden reactie op column wethouder

Lisse n Een nieuwe inwoner van Lisse stuurde onderstaande reactie op de column van wethouder Kees van der Zwet uit de editie van week 45. Die ging over het dumpen van afval naast de containers.

"Ik wil graag reageren op de collegecolumn van wethouder Van der Zwet... Ieder verhaal heeft twee kanten. Vuil dumpen is niet sociaal, dat klopt wel, maar de milieustraat in Lisse speelt volgens mij ook een kleine rol hierbij! Wij zijn recent in Lisse komen wonen en hadden uiteraard divers afval door verbouwing en verhuizing. De milieustraat is alleen in de morgen open en nogal klantonvriendelijk. Als ik met een volle auto kwam, moest glas weer mee terug en ook volle vuilniszakken met afval. Ook textiel mocht maar beperkt. Dit alles moest in ondergrondse containers maar daar past geen vuilniszak in, dus vuil eerst overhevelen in kleinere zakken om het daarin te kunnen doen! Naar mijn mening zijn de regels daar wel doorgeslagen! Wat maakt het tenslotte uit of het ondergronds in de wijk of bij de milieustraat ingeleverd word? Dus zo simpel als de wethouder beweert dat het zou zijn is het zeker niet..."

Wilma Weijers