Eigenaar van de Olmenhorst overleden

Lisserbroek n Florian de Clercq (61), eigenaar van Landgoed de Olmenhorst, is na een kort ziekbed overleden. Dat meldt het landgoed op de website.

"Met hem verliezen we de eigenzinnige hoeder van het landgoed. 35 jaar lang was hij de landgoedeigenaar. Samen met boomgaardmanager Anton Haalboom zorgde hij voor een ommekeer in de boomgaard, door 23 jaar geleden biologisch te gaan telen. Dit heeft het landgoed onder andere kwakende kikkers, een zingende nachtegaal en overheerlijke appelen en peren opgeleverd.

Zijn gedachtengoed om het landgoed te behouden en te verbeteren door toekomstbestendig te telen, het landgoed open te stellen voor publiek zodat men hier kan samenkomen, leren en genieten van de natuur, is ook die van ons. Alles wat hij gezaaid heeft zullen wij tot bloei proberen te brengen en hopen hierbij op jullie steun!", zo luidt de boodschap op de site.

De Clercq is 61 jaar geworden.


Vriendenavond uitgesteld

Hillegom n Het bestuur van Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft besloten om de Najaars Vriendenavond (26 november 2021 in De Kulturele Raad) te annuleren. Een en ander in navolging van de aangescherpte corona maatregelen.

De Vriendenavonden zijn voor donateurs en vrijwilligers van de stichting traditioneel momenten om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Helaas bieden de huidige corona maatregelen daarvoor geen gelegenheid bij de uitvoering van de Najaars Vriendenavond.

De Vrienden hopen in maart 2022 een Voorjaars Vriendenavond te kunnen houden, informatie daarover zal vanaf eind februari worden gepubliceerd in donateurs tijdschrift Hangkouserieën en op www.vriendenvanoudhillegom.nl.