Afbeelding
Foto:

Syrische maaltijd voor jongeren Teylingereind

Lisse/Sassenheim n De maaltijden bij de justitiĆ«le jeugdinrichting Teylingereind worden normaal gesproken intern verzorgd, maar op 30 september kregen de jongeren van zeven afdelingen van Teylingereind eens wat anders voorgeschoteld. 

Het kookteam van Stichting Kookkracht, bestaande uit Syrische vrouwen die in de gemeente Teylingen wonen, bereidde voor de jongeren een Syrisch diner. Zo maakten de jongeren kennis met Syrische gerechten als kibbeh, tabouleh en kabsa. 


Het kookteam bracht de maaltijden zelf naar de afdelingen, waar een bijzondere ontmoeting ontstond tussen de Syrische vrouwen en de jongeren. Na de maaltijd kreeg het kookteam een applaus van de jongeren, evenals handgeschreven bedankjes voor de maaltijd.


Gemeente op zoek naar oude tekeningen

Hillegom n De gemeente Hillegom is op zoek naar oude tekeningen die uit het archief van Hillegom verdwenen zijn.

Het gaat om unieke en onvervangbare tekeningen uit 1972. De afbeelding die u hier ziet is een tekening uit het boek 't Vermaaklijk Hillegom. Dit boek werd in 1972 geschreven A.M. Hulkenberg en door Repro-Holland in Alphen aan den Rijn uitgegeven.

Om de tekeningen terug te vinden is zowel het fotoarchief in het gemeentehuis als de opslagplaats voor oude wanddecoraties op de zolder van het Hof doorzocht. Helaas zonder resultaat. Weet u waar deze tekeningen mogelijk kunnen zijn of heeft u kennis van het oude archief? Dan komt de gemeente graag met u in contact via gemeente@hillegom.nl. 

Elke aanwijzing, hoe klein ook, kan een nieuw spoor opleveren.


Streetart-activiteit uitgesteld

Lisserbroek n Een streetart-kunstenaar komt op het plein voor de Meerkoet aan de Krabbescheerstraat 1 straatkunst aanbrengen op de JOP (jongerenontmoetingsplek).

Dat zou aanvankelijk gebeuren op vrijdagmiddag 19 november, maar dit is verschoven naar vrijdagmiddag 26 november, meldt de organisatie van jongerencentrum De Nooduitgang. Naast kijken naar de kunstenaar kun je van 15 tot 17 uur chillen bij muziek en zijn er hapjes en drankjes. Toegang is gratis.