Afbeelding
Foto:

Creatief met de natuur

Hillegom n Deze maand is het Natuur Atelier gestart bij Plein28. Elke donderdag van 10.00 tot 11.30 laat vrijwilliger Marga Maillé de deelnemers zien wat je kunt maken met wat de natuur te bieden heeft. 

“In de workshops gebruiken we onder andere takken, bessen en bladeren. Allemaal op de grond gevonden, want alles doen we met respect voor de natuur.” Marga woont sinds vier jaar in Hillegom en is al eens vrijwilliger geweest voor WelzijnsKompas. Nu krijgt ze bij Plein28 de ruimte om haar passie voor de natuur en creatieve talent te delen met anderen in het Natuur Atelier. Plein28 is een vertrouwde, creatieve en positieve plek. Om jezelf te ontwikkelen, jouw kennis te delen en mensen te ontmoeten. “Voor iedereen die het leuk vindt om met de natuur te werken en tegelijkertijd gezellig te kletsen met anderen, is deze workshop echt iets voor jou. We praten ook over wat de natuur voor iemand betekent." "Ik heb MS en in Plein28 krijg ik de kans om te kijken of het mij weer lukt om met groepen mensen creatief bezig te zijn. Of ik energie genoeg heb om mijn vertrouwde beroep als activiteitenbegeleider weer in de praktijk te brengen. Het is een fijne plek om te zijn,” vertelt Marga over wat Plein28 bijzonder maakt. "Na een periode geen vrijwilligerswerk te hebben gedaan voor WelzijnsKompas werd ik benaderd door de medewerkers van Plein28. Of ik mijn liefde voor de natuur en mijn creativiteit wilde delen met anderen. Mijn natuurcreaties spraken gelijk aan en zo kan ik mijn Natuur Atelier op de kaart zetten bij Plein28." Aanmelden via info@welzijnskomspas.nl of 0252-757100 (tussen 9.00 en 12.30). De kosten voor materiaal en koffie of thee zijn 2 euro per workshop.


Atelieropruiming bij Lisette Eisenga

Hillegom n De Hillegomse kunstenaar Lissette Eisenga houdt zaterdag 4 december van 13.00 tot  16.00 uur een Meet & Greet en atelieropruiming in haar atelier. 

Het is dé kans om Lisettes schilderijen en tekeningen aan te schaffen. De opruiming gaat volgens het ‘pay what you want' principe. De helft van de opbrengst is voor IVN Natuureducatie. Op www.struinkunst.nl staat een deel van de collectie. Deze middag kunnen bezoekers de tentoongestelde schetsboeken inkijken en inspiratie uitwisselen met de kunstenaar. Vooraf aanmelden via lisette@struinkunst.nl.