Dienst PG Lisse in Grote Kerk

Lisse n In de Grote Kerk aan de Heereweg 250 is op zondag 5 december om 10.00 een doopdienst, tevens tweede adventszondag, met ds. A. Moolenaar. 

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen geldt het volgende: alleen toegang via de hoofdingang, draag een mondkapje tijdens verplaatsing, houdt 1,5 meter afstand van elkaar (geldt niet voor gezinsleden), ontsmet de handen bij binnenkomst, alleen zitten op plekken voorzien van een groene kaart, ingetogen zingen, geen koffie na afloop. De meest actuele aanwijzingen staan op www.pknlisse.nl. Blijft u liever thuis? De diensten worden ook met beeld en geluid uitgezonden op kerkomroep.nl en YouTube.


Motie voor meer sociale woningbouw

Lisse n De fracties van CDA, D66, PvdA en Nieuw Lisse hebben een motie ingediend om in het gebied Geestwater/Dever - de enige grote bouwlocatie die de gemeente nog heeft - meer woningen dan de geplande 450 te bouwen. 

De indieners van de motie zijn van mening dat ook in Lisse er nog altijd grote behoefte is aan woningen. De bewuste locatie zou een uitgelezen kans bieden voor het bouwen van extra woningen die onder sociale huur en bereikbare koop/huur vallen. Het aantal sociale huurwoningen loopt gestaag terug door huurstijgingen en verkoop. Om in de toekomst toch aan de norm van 25 procent sociale huurwoningen te voldoen, kan het college ervoor kiezen het aantal te bouwen woningen op de bewuste locatie te verhogen, zo stellen de fracties. Zij verzoeken het college om de bouw van extra woningen in het plan Geestwater/Dever met stakeholders te bespreken en de raad tijdig te informeren over de mogelijkheden en consequenties. Volgend jaar moet de raad een goed onderbouwd besluit nemen.