De bus hoeft alleen van het eerste stukje van de straat door de wijk gebruik te maken en krijgt dan een eigen busbaan. Er komt een apart fietspad richting de nieuwe brug. | Foto: Gemeente Lisse
De bus hoeft alleen van het eerste stukje van de straat door de wijk gebruik te maken en krijgt dan een eigen busbaan. Er komt een apart fietspad richting de nieuwe brug. | Foto: Gemeente Lisse Foto: Gemeente Lisse

HOV-buslijn

Lisse n Het college van burgemeester en wethouders van Lisse heeft de voorkeursvariant vastgesteld voor de aanpassingen aan de Sportlaan voor een verkeersveilige inpassing van de hoogwaardige busverbinding Noordwijk-Schiphol. 

Het college kiest voor een vrij liggend fietspad langs de Sportlaan tussen de Oranjelaan en de nieuwe brug, voor de vele fietsers van en naar het Fioretti. De Sportlaan wordt aangesloten op de Oranjelaan met een rotonde voor een betere doorstroming en verkeersveiligheid. 

De ontsluiting van de wijk De Waterkanten wordt in de voorkeursvariant aangepast, zodat de bus alleen van het eerste stukje van de straat door de wijk gebruik hoeft te maken en dan een eigen busbaan krijgt. De parkeergarage en het plein voor het sportcentrum en de school krijgen een eigen aansluiting op de rotonde. Bij deze voorkeursvariant is zoveel mogelijk gelet op aanbevelingen van de omwonenden.