Afbeelding
Foto: Pixabay

Doe vanaf januari mee aan BuurtKracht in Lisse!

Algemeen

WelzijnsKompas gaat in januari in Lisse van start met BuurtKracht. BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en elkaar een helpende hand bieden. In de buurt, in je eigen straat. Het gezegde luidt niet voor niets: Beter een goede buur, dan een verre vriend. Goede buren maken dat je je thuis, veilig en gezien voelt.

Als de huidige tijd iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het ontzettend waardevol is als er mensen in de buurt wonen met wie er fijn contact is en op wie je een beroep kan doen. Een boodschapje halen voor elkaar, een klusje in huis of in de tuin, een ritje naar het ziekenhuis, de hond even uitlaten. Alleen al een praatje maken doet soms wonderen. Laten we eerlijk zijn: iedereen heeft wel eens een steuntje in de rug en hulp nodig. Toch vinden veel mensen het spannend om iemand om hulp te vragen. Met BuurtKracht hoopt WelzijnsKompas dat hulp vragen minder spannend wordt.
Vind je het belangrijk dat er fijn burencontact is, dat straatgenoten elkaar waar nodig nóg beter weten te vinden en vind je het leuk om voor wat extra vrolijkheid in de straat te zorgen? Doe dan mee met BuurtKracht! Samen is nóg leuker, dus hoe mooi zou het zijn om het samen met de buren te doen. De eerste 50 straten die meedoen in Lisse krijgen een Potje BuurtKracht. Het geld in dit potje kan gebruikt worden voor ‘lief & leed-attenties’ in de straat zoals een bloemetje bij ziekte, een verjaardagskaartje of een kleinigheidje om iemand in het zonnetje te zetten.

Aanmelden en meer info
Buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker vertellen graag meer over BuurtKracht tijdens de online informatiebijeenkomst op donderdag 27 januari van 19.00 tot 20.00 uur. Meer info of aanmelden kan via buurtwerker Dionne Scheepmaker, mailadres: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl of bel 06-45331545.