Een van de eerdere deelnemers aan het Project Talent.
Een van de eerdere deelnemers aan het Project Talent. Foto: pr

Gun jezelf een geluksboost met Project Talent

Algemeen Vrijwilligers

Je talenten ontdekken, anderen ontmoeten en iets goeds doen voor de maatschappij. Dat kunnen jongeren (14-27 jaar) uit de Duin- en Bollenstreek met Project Talent (MDT). Meld je aan om in februari te starten in Katwijk, Noordwijk of Lisse. Je krijgt er trainingen, individuele begeleiding en vrijwilligerswerk bij lokale organisaties.

Uit onderzoek van Suzanne Richards van de University of Exeter Medical School in Groot-Brittannië blijkt dat vrijwilligers gelukkiger en gezonder zijn. Je inzetten voor een ander geeft je namelijk een geluksgevoel omdat je waardering krijgt en je jezelf nuttig voelt. Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn tevreden en kampen minder met depressies. Dat is nog eens positief nieuws in tijden van corona!
Jongeren die eerder aan Project Talent deelnamen geven aan dat ze nu steviger in hun schoenen staan, beter weten wat ze in de toekomst willen en beter zicht hebben op hun kwaliteiten:
- ‘Toen ik begon was ik best onzeker over mezelf maar ben daarin echt gegroeid en veranderd.’
- ‘Ik had enorm veel moeite met de sociale vaardigheden, en ik heb zelf gemerkt dat ik mezelf heb verbeterd.’
Project Talent duurt 6 maanden. De eerste maand krijg je trainingen (communicatie, presentatie, kwaliteiten, doelen. Daarna word je als vrijwilliger gekoppeld aan een lokale organisatie. Tijdens deze 5 maanden krijg je begeleiding door intervisie en individuele gesprekken. Het traject wordt feestelijk afgerond met een landelijk erkend certificaat! Er zijn geen kosten verbonden aan het project. Schrijf je in via www.projecttalentmdt.nl. Liever eerst appen of bellen? Dat kan via 06-12102118.
Project Talent is een samenwerking tussen Welzijnskwartier, WelzijnsKompas, Welzijn Teylingen, Welzijn Noordwijk en de gemeenten Lisse, Hillegom, Teylingen, Noordwijk en Katwijk.