Caterina uit Italië is uitwisselingsstudent en gaat naar de middelbare school in Lisse. Ze zoekt voor de periode januari-juli een gastgezin in Lisse en omstreken.
Caterina uit Italië is uitwisselingsstudent en gaat naar de middelbare school in Lisse. Ze zoekt voor de periode januari-juli een gastgezin in Lisse en omstreken. Foto: Travel Active | Anneloes de Bie

Caterina uit Italië zoekt nieuw gastgezin in de omgeving van Lisse

Algemeen

Afgelopen augustus is de 16-jarige Italiaanse Caterina een avontuur in Nederland gestart. Zij is naar Nederland gekomen voor een uitwisseling via het High School Holland-programma van Travel Active. Caterina is bij een tijdelijk gastgezin geplaatst, waar ze het eerste half jaar van haar uitwisseling kan doorbrengen. De Italiaanse scholiere volgt momenteel lessen aan een middelbare school in Lisse, daarom zoekt Travel Active naar een gastgezin in deze regio. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Caterina vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 mag verblijven?

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Caterina?
De 16-jarige Caterina uit Italië is een sociale en nieuwsgierige meid. Ze gaat naar een lokale middelbare school in Lisse: “Ik vind school hier heel leuk. Het is wel heel anders dan in Italië, maar dat maakt niet uit!” De Nederlandse taal leren is een belangrijk deel van de uitwisseling, iets waar ze elke dag mee bezig is: ”Ik oefen elke dag en kan Nederlands steeds beter lezen en spreken. Op school verlopen de Nederlandse lessen ook goed.” Fietsen is iets dat heel normaal is voor Nederlanders, maar voor mensen uit andere landen is dat minder het geval. Caterina vertelt: “In Italië fietste ik bijna nooit, het was dus wel even wennen dat ik hier elke dag moest fietsen.” De Italiaanse scholiere is hier nu al een aantal maanden en heeft Nederland al goed kunnen ontdekken: “Ik ben al naar verschillende groten steden geweest, zoals Rotterdam, Utrecht, Leiden en Den Bosch. Mijn favoriete stad tot nu toe is Utrecht!”

De Italiaanse scholiere heeft het erg naar haar zin in ons land. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Caterina vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 kan verblijven? Dit gebeurt op vrijwillige basis, waarbij het gastgezien voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. Het gastgezin en de student worden begeleid door een zogeheten Local Coordinator, de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Bekijk Caterina’s profiel op www.travelactive.nl/caterina-uit-italie/. Daar is ook meer informatie te vinden over Travel Active en wat er van het gastgezin verwacht wordt.