Afbeelding
Foto:

n Gilde van de Zwarte Tulp verwelkomt Intratuin Lisse

Lisse n Sjaco Griffioen, eigenaar van Intratuin Lisse, is lid geworden van Het Gilde van de Zwarte Tulp. Het tuincentrum opent haar deuren pas in het voorjaar van 2022, maar dat weerhoudt Griffioen er niet van om alvast de verbintenis met de Bollenstreek aan te gaan. 

Ook adopteerde hij een van de kunstwerken uit het project ‘Giant Tulip Bulbs’, die onthuld wordt tijdens de opening van Intratuin Lisse. Hij wil op deze manier zijn dank te tonen voor het warme welkom in de Bollenstreek. Met een grote Nordmann-kerstboom in zijn armen loopt Griffioen Museum De Zwarte Tulp binnen. De boom (“Net opgehaald bij Intratuin Lisse!”) is een donatie aan Jan van Vliet, voorzitter van Stichting Gildemeesters Bollenstreek. Hij was degene die enkele weken geleden aan Griffioen vroeg om lid te worden van het Gilde van de Zwarte Tulp. Griffioen: “We hoefden hier niet over na te denken. Want wat voelen we ons ontzettend welkom in de streek! Dit heb ik ook echt ervaren tijdens mijn eerste gildeavond." En niet alleen de gildeleden zorgen voor dit gevoel. "Ook de gemeente, omwonenden en lokale ondernemers geven ons het gevoel dat ze blij zijn dat wij ons in deze prachtige streek vestigen.”
Jan van Vliet kan dit alleen maar beamen. "En de verbintenis met de Bollenstreek is zo belangrijk. Het gildelidmaatschap geeft Intratuin Lisse een bijzondere band met gelijkgestemden. Met z'n allen zorgen we voor het behoud van de culturele en historische waarden van de Bollenstreek!”